Conflict over financiering van onderzoek voor Park21

11 februari 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeente en de provincie Noord-Holland hebben een conflict over financiering van de Landbouweffectrapportage (LER) voor Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Ze schuiven elkaar de bal toe over wie verantwoordelijk is voor het onderzoek.

Volgens een woordvoerder van wethouder Michel Bezuijen heeft de gemeente inmiddels een brief geschreven aan het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland met het verzoek het vereiste onderzoek op te starten. “We hebben de provincie gevraagd om voor het eind van de maand te reageren. Gebeurt dat niet, dan starten we het onderzoek zelf als gemeente op. Over de kosten hebben we het later dan wel. Wethouder Bezuijen vindt het onderzoek onmisbaar in voorbereiding op het masterplan voor Park21.”

De LER moet helder maken wat de gevolgen zijn voor de agrarische sector in het gebied waar Park21 gaat komen. Bloemenkweker Peter Baars, bestuurder van landbouworganisatie LTO Noord, is op voorhand niet erg optimistisch over de consequenties voor de agrarische ondernemers. “De gemeente brengt tot nu toe een veel te positief verhaal naar buiten. Het wordt hier echt één grote stad. De plannen zijn echt enorm. Ik ben niet tegen Park21, maar we zijn wel tegen de manier waarop het nu gaat. De gemeente wil agrarische gronden goedkoop aankopen en desnoods onteigenen en straks met veel winst doorverkopen aan projectontwikkelaars. Ik ben niet voor het vullen van andermans zakken.”

Volgens Baars is het logisch dat de gemeente heeft besloten om Park21 in fasen aan te leggen. “Er is geen geld voor. De burger zal er straks aan moeten meebetalen. Ik zeg: zorg eerst voor duidelijkheid voor de agrarische sector.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie