Finaliste bij Sterren.nl Academy II van de Tros

18 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Melissa van der Voort (19) staat in de finale van Sterren.nl Academy, een Tros-serie waarin vijf talenten worden opgeleid tot artiest. Wie zich het beste blijkt te hebben ontwikkeld, krijgt een platencontract. De allesbeslissende finale wordt in april live uitgezonden. Maar voor die tijd zijn Melissa en haar medekandidaten al te zien.

Melissa uit Nieuw-Vennep hoopt op zangcarrière NIEUW-VENNEP - “Of ik gedacht had zover te komen? Niet echt. Maar nu ga ik ervoor. Een platencontract winnen en leuke Nederlandse nummers zingen. Geweldig toch.”

“Het programma start op zaterdag 19 februari. Dan zie je wat er allemaal komt kijken, voordat uiteindelijk de finalisten bekend worden. We krijgen echt les in artiest zijn: entertainment, meedoen met een fotoshoot, tekstschrijven, kennismaken met andere artiesten. Het is op www.sterren.nl, en als je digitale televisie hebt bij themakanaal sterren 24. RTV-Noord- Holland zendt het ook uit. Best spannend, lijkt me, als je jezelf terugziet.”

Melissa als zangeres? Was dat altijd haar droom? “Nee, ik was vooral aan het dansen. De zangwereld ben ik min of meer ingerold. Het begon bij Marcella van Altena, waar ik nu dansdocente ben. Daar heb ik ook op les gezeten. Samen met mijn broer Don deed ik mee aan wedstrijden. We vielen op en omdat Marcella van Altena veel samenwerkt met de Tros, werd ik wel eens gevraagd voor de tv. Ik danste in allerlei acts, meestal op de achtergrond. Tros Muziek op het Plein is zo’n programma. Omdat ik ook dol ben op zingen, dacht ik: er zijn audities voor Sterren Academy. Waarom doe ik niet mee? Ik heb me opgegeven met Je kent me (van Antje Monteiro). En nu hoor ik dus bij de finalisten. Daar ben ik best trots op.”

Samen met haar producer Edwin van Hoevelaak werkt ze keihard aan een spetterende eindronde. “Hij is een topper. Hij heeft gewerkt voor Jeroen van den Boom en Nick en Simon. Onze eerste klus? De single, die ik nu mag opnemen.”

Melissa moet zichzelf in de aanloop naar de eindstrijd zien te verzekeren van zoveel mogelijk fans. “Je moet jezelf goed promoten, want ook je internetprofiel doet bij de beoordeling mee. Het gaat echt om het totaalplaatje. Dus wie mij wil steunen, www.melissavandervoort.nl en www.sterren.nl/academy wijst de weg. Vast erg bedankt.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie