Informatiemarkt over aanpassingen Kruisweg/N201

18 februari 2010 om 00:00 Nieuws

De vijf projecten die nog in uitvoering gaan zijn respectievelijk de aanpassingen van de aansluitingen A4, het aanpakken van de Fokkerweg (2x2), de omlegging ter hoogte van Amstelhoek, de aansluiting van de Fokkerweg op de A9 en de omlegging ter hoogte van Schiphol-Rijk.

HOOFDDORP - De provincie Noord-Holland organiseert voor 4 maart een informatiemarkt over de vernieuwing van de provinciale weg N201. Tijdens de markt wordt informatie verstrekt over zeven deelprojecten op en rondom de 201. Twee daarvan zijn al in uitvoering, de andere vijf gaan dit jaar van start. De informatiemarkt is van 18.30 uur tot 20.30 uur bij het Ketenpark Aansluitingen A4 aan de Rijnlanderweg in Hoofddorp.

Dezelfde middag geeft gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Noord-Holland, Elisabeth Post, het officiële startsein voor de projecten die dit als eerste van start gaan (‘aansluitingen A4’ en ‘Fokkerweg 2x2’).

De nieuwe noordelijke aansluiting van de nieuwe N201 op de A4 ligt iets ten zuiden van de huidige aansluiting A4 – Kruisweg N201 (“De Hoek”). Verkeer vanuit Den Haag of Amsterdam (A4) kan straks gebruik maken van deze aansluiting om naar Hoofddorp, Heemstede, Haarlem, Aalsmeer, Rijsenhout, Schiphol-Rijk en de toekomstige bedrijventerreinen te gaan en vice versa.

De nieuwe zuidelijke aansluiting komt circa 700 meter ten noorden van de huidige Bennebroekerweg, tussen het bestaande viaduct over de A4 en de Geniedijk. Deze aansluiting is bestemd voor verkeer van en naar Nieuw-Vennep, Hoofddorp-zuid, Rijsenhout en het nog te ontwikkelen bedrijventerrein A4-zone west.

Beide aansluitingen worden met elkaar verbonden door parallelbanen voor het regionale verkeer. Als de nieuwe aansluitingen in gebruik zijn, vervalt de bestaande aansluiting bij “De Hoek”. De weg is naar verwachting medio 2012 gereed.

De Fokkerweg wordt tussen Oude Meer en het bedrijventerrein Anthony Fokker Business Park verbreed naar twee keer twee rijstroken. Halverwege 2011 is het gehele project klaar. Zie tevens www.noord-holland.nl/n201.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie