‘Getuige in onderzoek De Waterwolf onder druk gezet’

18 februari 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Een getuige in het fraudeonderzoek bij gemeentelijk bedrijf De Waterwolf is vorige maand onder druk gezet om een verklaring af te leggen tegen zijn collega die de fraude eerder had gemeld. Dat heeft hij tijdens een persconferentie laten weten. De getuige is onderaannemer Rob Maarschalk uit Lisserbroek. Hij is een directe collega van de onderaannemer die vorig jaar meldde dat er sprake was van fraude bij De Waterwolf. De twee onderaannemers waren verantwoordelijk voor het groen in de wijk Toolenburg. Maarschalk heeft zich vorige week met zijn verhaal gemeld bij Rinus Beusenberg, lijsttrekker van Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH).

De gemeente maakte vorige maand bekend dat er mogelijk fraude is gepleegd bij De Waterwolf. De onderaannemer zou zonder betaling privéwerk hebben verricht bij de directeur van De Waterwolf en bij een topambtenaar van de gemeente die daar toezicht op hield. De directeur van De Waterwolf ontkent de beschuldigingen. Een extern bureau onderzoekt de zaak. Volgens Maarschalk is hem gevraagd zich begin januari te melden op het kantoor van De Waterwolf. Daar is hem gevraagd een verklaring af te leggen tegen zijn collega. “Ze wilden dat ik zou bevestigen dat hij met zijn uren zou hebben gesjoemeld. Maar dat is helemaal niet aan de orde. Onze werktijden zijn van half acht ‘s ochtends tot vier uur ‘s middags. Mij werd verteld dat hij regelmatig om half vier zou stoppen. Hij begon ook vaak om zeven uur ‘s ochtends - dan ben je om half vier klaar - dus dat kan kloppen”, aldus Maarschalk.

Maarschalk kreeg te horen dat als hij een belastende verklaring zou afleggen hij ‘een mooie toekomst bij De Waterwolf tegemoet zou gaan’: “Ik voelde me in de hoek gezet. Ze waren gewoon op zoek naar zieltjes om mijn collega onderuit te halen. Voor mij was dat een teken dat ze iets te verbergen hebben en besloot niet te tekenen. Ik heb sindsdien geen werk meer van De Waterwolf, maar ik heb wel een jaarcontract.”

Bij De Waterwolf was niemand bereikbaar voor commentaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie