Beatrice van der Poel met nieuw theaterprogramma

25 februari 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Beatrice van der Poel stond vorig seizoen met haar theaterprogramma ‘langzaam Lo(o)s’ in Het Oude Raadhuis. Voordat ze met dit Nederlandstalige programma in de theaters stond, heeft ze onder meer gespeeld in Beeswamp en Fish Hospital en heeft ze tijdens het North Sea Jazz Festival gespeeld als haar jazzy alter ego Miss Bee. Haar overstap van Engelstalige naar Nederlandstalige liedjes heeft eigenlijk Maarten van Roozendaal op zijn geweten. Zij heeft samen met hem en Bob Fosko met een Nederlandstalige show op de Parade gestaan. Deze ontwikkeling heeft geleid tot het album ‘Langzaam los’. Inmiddels heeft zij een nieuw album uitgebracht ‘Hard en Hoofd’ en met haar gelijknamige theaterprogramma (try-out) staat ze op woensdag 3 maart in Het Oude Raadhuis. Aanvang: 20.30 uur.

Beatrice van der Poel zingt ontluisterend, ontroerend, soms behekst en oh zo herkenbaar. Over keuzes maken, over “op gevoel” of weloverwogen de mist in gaan. Aan haar Nederlandstalige liedjes vol Soul en Blues valt niet te ontsnappen. Een warme expressieve stem die je verleidt om je vervolgens bij de keel te grijpen en niet meer los te laten. In ‘Hard en Hoofd’ zingt ze stukken van haar onlangs verschenen album. Afgewisseld met verhalen, anekdotes en gedichten. Met literaire bijdrages van o.a. Thomas Verbogt.

Regie: Eva Bauknecht. Muzikanten: Marcel de Groot (gitaar), Jakop Klaasse (piano, accordeon en Hammond orgel) en Thijs Vermeulen (basgitaar).

Fotograaf: Jano van Gool.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie