‘Wij staan voor openheid, eerlijkheid en duidelijkheid’

25 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Zijn overstap naar de NKP heeft alles te maken met waar de Nederlandse Klokkenluiders Partij volgens hem voor staat: openheid, eerlijkheid, duidelijkheid en betrouwbaarheid. “Ons streven is dat de burger de overheid en de politiek weer kan gaan vertrouwen.” Dit beeld van de NKP wil hij vooral deze periode duidelijk maken door deel te nemen aan debatten, folders te verspreiden en door het bijwonen van een programma van Pauw en Witteman.

Henk Stots lijsttrekker Nederlandse Klokkenluiders Partij HAARLEMMERMEER - Ruim vijf jaar is hij raadslid geweest in Heemstede bij de burgerpartij. Nu voert hij de lijst aan van de NKP in Haarlemmermeer. Henk Stots, al weer een aantal maanden woonachtig in Cruquius, gaat met zijn partij voor minimaal twee zetels. De redactie legde hem een aantal vragen voor zodat de kiezers weten op wie of wat ze kunnen stemmen.

Eén van de vijf hoofdpunten uit het verkiezingsprogramma is, zo laat de lijsttrekker desgevraagd weten: er alles aan doen dat de ruimtelijke kwaliteit in woonwijken niet wordt aangetast door openbaar groen als ‘verkeer’ weg te bestemmen. “Vorige week is een uitgeklede welstandsnota vastgesteld waardoor woonwijken gaan ‘verrommelen’. Beide betekent afname van woongenot en waardedrukkend effect op woningen.”

Een ander hoofdpunt is de coffeeshop. Die mag niet in een woonomgeving. “Partijen die daar voor zijn nemen geen verantwoordelijkheid voor het voorkomen dat beïnvloedbare jongeren aan de drugs kunnen raken. Verder wijst de praktijk uit dat coffeeshops ideale distributiedepots voor criminelen zijn en omwonenden overlast bezorgen. Gevolg is dan ook daling van de waarde van onroerend goed.”

De NKP staat tevens achter de dringende oproep van de Vennepse bevolking tot uitbreiding van de begraafplaats, dan wel een nieuwe begraafplaats. Het gaat om een plaatselijke basisvoorziening.

“Wij komen voor de burgers op. Zoals oplossen van de kwestie ‘groene kaarthouders’. Dit gaat vele burgers in woonwijken gebouwd voor 1983 aan. In het verleden is gebruik van openbaar groen als tuin aan hen opgedrongen. Eén van de gevolgen van dit illegale beleid is ‘kadastrale wanorde’. De grond wordt nu voor ongeveer 350 euro per vierkante meter te koop aangeboden. Gezien het jarenlange onderhoud en gebruik vinden wij als NKP het niet meer dan billijk dat die grond aan die burgers geschonken wordt.”

Dat er wat moet veranderen in politiek Haarlemmermeer is voor Henk Stots en de zijnen wel duidelijk. “Dat de gemeenteraad de controlerende taak naar behoren gaat uitvoeren. Keer op keer wordt beleid in strijd met wetgeving vastgesteld.”

Op de vraag waarom stemgerechtigden juist op de NKP moeten stemmen, volgt een ‘wij gaan raadsleden en burgemeester en wethouders ferm aanspreken op zaken die niet door de beugel kunnen’.

Met deze stellingname, en volgens de lijsttrekker ‘enthousiaste reacties tot nu toe’, rekent de partij op minimaal twee zetels met als gevolg dat de partij ‘in de raad’ komt. Daar wil ze met bijna alle partijen samenwerken. “Wij respecteren ieders geloof en levensovertuiging. Meewerken met Forza, die alle moskeeën wil bulldozeren, zoals laatst geuit tegen de jeugd op een middelbare school, is voor ons onacceptabel.”

Over een mogelijk gebrek aan politieke ervaring laat Henk Stots weten dat dat wel meevalt. “Door opleiding, werk en/of ervaring beschikken allen over voldoende politiek inzicht en weten hoe de hazen lopen. Sannie Sanner heeft voldoende kennis van ruimtelijk bestuursrecht en ervaring hoe de gemeente met bezwaarschriften tegen WOZ-aanslag omgaat. Peter van der Dussen kent, zoals hij zegt, Schiphol van boven tot beneden en heeft redelijk inzicht in de manier waarop met Haarlemmermeer zaken worden geregeld. Karel Jacobs kan als arbeids- en organisatiepsycholoog en economische opleiding de nodige kennis inbrengen.”

Voor meer informatie over de NKP: 29www.klokkenluiderspartij.nl/29haarlemmermeer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie