Drie punten voor Overbos

25 februari 2010 om 00:00 Nieuws

t

Zaterdagvoetbal

HOOFDDORP - In vier wedstrijden tegen de onderste drie ploegen van de ranglijst haalde het op de achtste plaats bivakkerende Overbos tot nu toe welgeteld één punt van de twaalf. Aangezien één ploeg rechtstreeks degradeert en nummer voorlaatst promotie/degradatiewedstrijden moet spelen, dient Overbos minimaal twee en nog liever drie ploegen onder zich te houden aan het einde van de competitie. Wat daarbij zou helpen, is dat in de duels met de staartploegen meer punten worden gepakt. Nummer voorlaatst, HCSC, kwam naar Hoofddorp en Overbos verloor eerder dit seizoen met 4-2 in Den Helder.

“Maarten Wels en Damian Baranowski mochten van de fysiotherapeut allebei één helft spelen,” legde Marc Schols zijn beleid uit. “Door beiden te laten starten nam ik een risico, helemaal omdat Dave van Laar ook al een tijdje last heeft van een lichte blessure. Ook Dennis Boelhouwer was niet helemaal fit, hij gaf tijdens de warming-up al aan dat hij vandaag niet zou kunnen spelen. Daarom startte Michiel Tollenaar in de basis. Marco Brouwer was vandaag geschorst, Dennis Govers geblesseerd.” Overbos verspeelde twee weken geleden thuis drie dure punten tegen Voorland. Na de nederlaag bij HCSC in Den Helder viel er dus in dubbel opzicht iets recht te zetten voor Overbos. Een nieuwe nederlaag zou de staartploegen meer moed kunnen geven, met een overwinning zou Overbos de nodige afstand creëren tot de staart van de ranglijst. Net als tegen Voorland startte Overbos goed. Michiel Tollenaar en Marc de Jonge stichtten het eerste gevaar, Dennis Wels scoorde na zeven minuten 1-0. Een lange bal van Dave van Laar zette René Veerman vrij voor de keeper, Veerman produceerde iets dat leek op een voorzet en dankzij zeer matig verdedigen kon Maarten Wels scoren. Binnen een minuut werd HCSC gevaarlijk, maar Overbos kwam met de schrik vrij. In de twaalfde minuut schoot Marc de Jonge uit een vrije trap naast, in de 15e minuut scoorde HCSC. De bal werd vanaf elf meter achterwaarts richting doel gekopt maar omdat Mark Coonen ver zijn doel uitkwam zonder bij de bal te kunnen, leverde een op het oog onschuldig kopballetje toch de gelijkmaker op. In de 23e minuut zette Marc de Jonge Overbos weer op voorsprong en in de 36e minuut was hij dicht bij de 3-1, maar de bal sprong te ver van zijn voet. Zo kon het gebeuren dat HCSC in de 42e minuut opnieuw naast Overbos kwam na een verloren sprintduel van aanvoerder Jaap de Groot: 2-2. Na rust, met Kevin de Munk en Dave van der Heijden voor Damian Baranowski en Maarten Wels, ging Overbos op zoek naar meer. “We speelden voor rust in een te laag tempo.

In de tweede helft moesten we hard werken en meer tempo maken,” gaf Marc Schols de bespiegelingen van tijdens de rust weer. Overbos startte fel en dwong kansen af voor Dave van der Heijden, Sander Remmers en Michiel Tollenaar. Na een klein uur spelen bereikte Dave van Laar met een diepe bal René Veerman. Veerman nam de bal zwaar gehinderd toch handig mee en scoorde 3-2. Na 1-0 en 2-1 dus opnieuw een voorsprong voor Overbos maar geen garantie voor de drie winstpunten. Een kwartier voor tijd pakte een van de aanvallers van HCSC zijn tweede gele kaart. Met elf tegen tien zou Overbos de wedstrijd moeten kunnen uitspelen. De keeper van HCSC redde een paar keer uitstekend op venijnige schoten van Marc de Jonge. Pas in de 89e minuut maakte Jaap de Groot aan alle onzekerheid een einde: 4-2.