UNO pakt volle buit in dubbel

8 april 2010 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

HOOFDDORP - Na de 2-4 overwinning zaterdag in de ‘uitwedstrijd’ tegen ZSGO/WMS wachtte UNO een echte thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde SC Nieuwendam. Toch was aanvoerder Leon van Dijk er vooraf niet helemaal gerust op omdat Nieuwendam vooral tegen hoger geklasseerde ploegen een paar verrassende uitslagen had neergezet. Net als Paaszaterdag tegen ZSGO speelden de mannen van trainer Joop Lamers een goede eerste helft. Na rust was het veel minder op het hobbelige veld van UNO.

In de zevende minuut was het al raak: Danny Kotey werd weggestuurd door een verkeerd gekaatste bal van Nieuwendam net over de middenlijn. Op snelheid trok Kotey door en op tijd legde hij breed op Sebastiaan van Dijk. Met een klein beetje hulp van een tegenstander opende Van Dijk de score. Twee minuten later kopte Michel den Hertog uit een voorzet van Sebastiaan van Dijk net naast, weer twee minuten later was Den Hertog betrokken bij een uiterst ongelukkige botsing met ploeggenoot Danny Hoenson. Bij een kopbal, zonder dat er een tegenstander in de buurt was, werd niet goed gecommuniceerd zodat Hoenson de bal wegkopte en Den Hertog zijn tanden in het hoofd van de ongelukkige Hoenson zette. Danny Hoenson kon niet verder met een flinke jaap in zijn hoofd en Michel den Hertog beschadigde twee tanden. Na een klein uur werd ook hij gewisseld. Kansen voor Danny Kotey en Koen Fredriks bleven onbenut maar na goed afjaagwerk van Danny Kotey en een assist van Leon van Dijk scoorde Sebastiaan van Dijk in de 33e minuut 2-0. Minder dan zestig seconden later bediende Sebastiaan van Dijk zijn broer die met een vlammend schot de score op 3-0 bracht. Een vrije trap van Thomas Groeneveld leverde nog een kans op voor Danny Kotey maar de ruststand was 3-0. “Danny Kotey was ontevreden in de rust”, vertelde Joop Lamers. “Ontevreden omdat hij niet had gescoord. Maar ik heb hem gewezen op zijn rol bij de eerste twee doelpunten en de kansen die hij zelf had gecreëerd.” De tweede helft begon goed voor de spits van UNO: in de 51e minuut soleerde Danny Kotey naar 4-0. En eigenlijk was dat het laatste goede wapenfeit van UNO in deze wedstrijd. SC Nieuwendam kreeg kansen en scoorde halverwege de tweede helft 4-1. Verder was het een rommelige wedstrijd die door wat irritatie aan de zijde van de gasten alleen nog maar rommeliger werd. De score bleef steken op 4-1 en dat resultaat levert UNO voorlopig de tweede plaats op. Een plaats die rechtstreekse promotie op zal leveren aan het einde van het seizoen.

In de wedstrijd tegen ZSGO/WMS leidde UNO halverwege met 0-2 dankzij twee treffers van Danny Kotey. Uit zeker zeven of acht doelrijpe kansen haalden de gasten op eigen veld veel te weinig rendement. Toen na rust zowel het aantal kansen als het vertoonde spel veel minder werd, begon ZSGO er weer een beetje in te geloven. Helemaal toen de aansluitingstreffer twintig minuten voor tijd werd gescoord. Het bleef een kleine tien minuten spannend. Twee doelpunten van Sebastiaan van Dijk zetten UNO op een onoverbrugbare 1-4 voorsprong. Daar kon zelfs een tweede (buitenspel)doelpunt van ZSGO vlak voor tijd geen verandering meer in brengen.