GeFlatteerde winst DSOV

8 april 2010 om 00:00 Nieuws

Zondagvoetbal

VIJFHUIZEN - “Noem het maar geflatteerd met een grote F”, gaf Stephan Spruijt een voorzet aan de koppenmaker meteen na afloop van de met 5-2 gewonnen derby tegen DIOS. Collega Peter Roele van DIOS kon zijn boosheid meteen na afloop niet goed de baas. “Dankzij uw optreden ben ik straks drie spelers kwijt”, maakte hij de schade op ten overstaan van de inderdaad niet al te sterk optredende scheidsrechter.

In de openingsfase schoot Martin Davids uit een corner tegen de lat, Niels van Veen antwoordde namens DIOS met een solo en een schot voorlangs. Een actie van Ricardo Clay op Thierry de Bie leverde bijna een eigen doelpunt op van DIOS en Richard de Graaf schoot na geknoei in de achterhoede van DSOV de bal ook tegen de lat. Geen goed voetbal van beide kanten, wel doelgevaar. In de 28e minuut werd Ricardo Clay neergelegd binnen de beruchte lijnen, zelfs Peter Roele vond het een geval ‘rijp voor de stip’. In de 33e minuut kwam DSOV op voorsprong dankzij een van richting veranderde voorzet van Niek Knibbe. Lang duurde de vreugde niet want na een goede redding van Jochum Steur op een inzet van Jordy Hillenaar kreeg DSOV de bal niet goed weg en schoot Niels van Veen de bal alsnog langs de kansloze Steur. In de 40e minuut werd dezelfde Steur zonder opzet aan het hoofd geraakt door de doorgebroken Maarten van Amsterdam. Na behandeling kon Steur verder maar toen Jordy Hillenaar op slag van rust alleen op hem af kwam, dook de DSOV-doelman niet weer voor de voeten van zijn tegenstander. Zo ging DIOS met een 1-2 voorsprong rusten. Binnen tien minuten na rust was die achterstand omgebogen. Met Bunyamin Güngor en Jevon van Dijk in plaats van Niek Knibbe en Thierry de Bie werd het 2-2 door Jeffrey den Butter uit een corner van Kasper Faas en 3-2 na een schot van dezelfde Kasper Faas dat tegen de paal belandde en daarna via Gert Jan de Boer over de doellijn rolde. DIOS verloor het hoofd en twee spelers na een fout van de scheidsrechter waar Sander Lankester en Gert Jan de Boer te fel op reageerden. Ricardo Claij kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart, met tien tegen negen won DSOV dankzij treffers van Jevon van Dijk en Bunyamin Güngor. Paasmaandag speelde DSOV een uur tegen Terrasvogels. Zondag 20 september 2009 was de scheidsrechter na een halfuur spelen geblesseerd afgehaakt. In de tweede helft, na een peptalk van Stephan Spruijt tegen zijn iets te apathisch spelende ploeg, scoorden Jevon van Dijk en Kurt van Katwijk. Dankzij de 0-2 winst stijgt DSOV naar de derde plaats.