D66: veel verkiezingspunten zijn in programma gekomen

15 april 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Ook D66-fractieleidster Denise Abbas toonde zich maandag tevreden over het bereikte resultaat. Dat gold zowel voor het voorlopige collegeprogramma als de beoogde portefeuille.

“Veel van onze verkiezingspunten zijn uiteindelijk in het collegeakkoord terechtgekomen”, zo stelde Abbas met genoegen vast. “Het is een programma met een hoog liberaal gehalte geworden. Ik denk dat we met dit programma veel zaken kunnen bereiken.”

Voor D66 herleven oude tijden, toen de democraten met onder meer de portefeuille Ruimtelijke Ordening in het college de koers van het gemeentelijk beleid mede mochten bepalen. Na de enorme opleving onder landelijk politiek leider Alexander Pechtold krijgt D66 Haarlemmermeer nu opnieuw de kans van dichtbij de gemeentelijke kar te trekken.

Die taak komt voor een belangrijk deel op de schouders van de beoogde wethouder John Nederstigt, die pas een paar jaar in Hoofddorp woont. Hij krijgt in elk geval een omvangrijke portefeuille: naast Jeugd en Onderwijs, Volksgezondheid, Duurzaamheid en Milieu, Kennis en Innovatie, ook Deregulering, een deel van Sociale Zaken, Economische Dienstverlening. Volgens D66 moet dit pakket voldoende zijn om de hoge ambities in haar verkiezingsprogramma op het gebied van werkvoorziening, innovatie en duurzaamheid goed te kunnen waarmaken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie