Uitvoering VCP H’dorp ‘in vriezer’

15 april 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De verdere uitvoering van het verkeerscirculatieplan in Hoofddorp-centrum (VCP) verdwijnt voorlopig in de vriezer. Dat hebben de coalitiepartners afgesproken in hun voorlopige collegeprogramma. De partijen willen verdere ontwikkelingen in het centrum betrekken bij een Deltaplan Bereikbaarheid, dat volgend jaar klaar moet zijn.

Sinds de invoering van het Verkeersplan is er verzet. Winkeliers in Hoofddorp-centrum klagen dat hun omzet drastisch is gedaald, omdat hun klanten de winkels niet meer goed kunnen bereiken. Ook onder bezoekers van het centrum was er geregeld gemor over de verkeersmaatregelen.

De nieuwe coalitie heeft daarom besloten pas op de plaats te maken. De collegepartijen CDA en D66 waren overigens al uitgesproken tegenstanders van het VCP en hebben in de gemeenteraad ook tegen het plan gestemd. VVD-formateur Michel Bezuijen benadrukte dat het bevriezen van het verkeersplan niet betekent dat de situatie blijft zoals die op dit moment is. Als er in de praktijk knelpunten zijn, worden die zeker aangepakt, zo zei de aankomende wethouder van Verkeer en Vervoer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie