Tweede nederlaag Pancratius

15 april 2010 om 00:00 Nieuws

Zondagvoetbal

BADHOEVEDORP - Koploper Pancratius speelde tegen Houten een zo goed als kansloze wedstrijd. Aan de aftrap ontbraken vaste krachten als Danny Frans (geschorst), Jaap Smeeing (geblesseerd) en Achmed Baghouz (week niet getraind). In hoeverre hun afwezigheid echt bepalend is geweest, valt lastig in te schatten. De oorzaak lag waarschijnlijk meer in het verschil in wedstrijdmentaliteit tussen Pancratius en Houten.

Voor de wedstrijd zochten de spelers van Pancratius elkaar op, werden de vaste rituelen verricht en wenste iedereen elkaar succes. Op het onvoorstelbaar hobbelige hoofdveld leken de gasten beduidend minder last te hebben van de gebrekkige omstandigheden. Passes kwamen beter aan, persoonlijke duels werden gewonnen en de tweede bal was bijna altijd voor Houten. Toch was er een eerste mogelijkheid voor Annouar Boussatta nadat de doelman van Houten de bal niet goed had weggewerkt. In de dertiende minuut opende Houten de score. Na een aanval over de rechterkant werd de bal van dichtbij ingeschoten. Randy Sanches slaagde er niet in de bal vast te houden en in de rebound was het raak: 0-1. Vanaf dat moment controleerde Houten de wedstrijd. Pas rond de veertigste minuut was er voor het eerst sprake van enige druk op het doel van Houten. Een goede cross van Remco van Boxtel kwam bij Annouar Boussatta, die zijn tegenstander voorbij kwam. Maar na de voorzet die volgde was er niemand voor de goal om af te ronden. Houten kreeg nog mogelijkheden uit een vrije trap en een corner die gevaarlijk indraaide bij de eerste paal. Randy Sanches redde ten koste van een nieuwe hoekschop. Meteen na rust kwamen Vincent de Groot en Remco van Boxtel er op wilskracht bijna doorheen. De bal verdween via het been van een tegenstander net naast. Na twee mogelijkheden voor Houten werd een inzet van Edinho Lith na een afgeslagen corner uit de doelmond weggekopt. In de 75e minuut scoorde Houten via de snelle omschakeling een buitenspeldoelpunt. Pancratius bleef met de 0-1 stand in de wedstrijd maar het geringe aantal gecreëerde kansen beloofde weinig goeds. Danny van Ingen verving Jermain Gotschin. Uit een voorzet van Van Ingen kon Vincent de Groot met zijn rug naar de goal niet voor gevaar zorgen en het bleef oppassen voor de counters van Houten. In de slotfase speelde centrale verdediger Sylvan Martha naast spits Vincent de Groot, maar de verdediging van Houten stond goed. Bij de laatste corner meldde ook Randy Sanches zich aan het front, zonder succes. Ondanks de nederlaag is Pancratius nog steeds koploper, al staat HFC nu in verliespunten gelijk. De strijd om het kampioenschap gaat tussen VVIJ, HFC en Pancratius met Zeeburgia als outsider.