Coalitie schrapt proef met diftar

15 april 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Er komt dit jaar toch geen proef met het geavanceerde afvalinzamelingsysteem diftar. VVD, CDA, D66 en PvdA hebben in hun collegeprogramma een streep gehaald door dit plan.

De vorige gemeenteraad besloot met een krappe meerderheid dit jaar een proef te houden met diftar, waarbij met een elektronische chip de hoeveelheid afval kan worden geregistreerd. Met name de coalitiepartijen PvdA en GroenLinks waren enthousiast over diftar, omdat het systeem het milieu ten goede zou komen. De VVD ging met enige tegenzin akkoord.

Onder inwoners ontstond echter veel weerstand. Ze liepen te hoop tegen de plannen, omdat ze in de praktijk slecht zouden uitpakken. De tegenstanders wezen erop dat de ervaringen met diftar elders in het land ook niet best zijn. Ook de oppositiepartijen in de raad keerden zich tegen het plan.

Twee van die ex-oppositiepartijen, CDA en D66, zitten nu in het college. De nieuwe coalitie benadrukte dat het afserveren van diftar niet betekent dat het scheiden van afval ook wordt afgebouwd. Er komen juist meer mogelijkheden om bijvoorbeeld plastic apart in te zamelen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie