Vragen Sociaal Rechts over grondverkoop op De Liede

22 april 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Raadslid Rinus Beusenberg van Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH) heeft vorige week tijdens de raadsvergadering vragen gesteld aan het college van B en W over de verkoop van een stuk grond op bedrijventerrein De Liede-Noord in Cruquius. Volgens Beusenberg roept deze transactie uit begin 2006 veel vragen op.

Het raadslid vroeg zich onder meer af of de gemeente bij het verwerven van de grond gebruik heeft gemaakt van bouwbedrijf DuraVermeer dat mogelijk als stroman is opgetreden. De grond was van eigenaar Perk, die er bij verkoop vele miljoenen verlies op heeft geleden nadat de gemeente het als ‘laagwaardig bedrijventerrein’ had bestempeld. DuraVermeer nam de grond voor 3.4 miljoen euro over.

Volgens Beusenberg heeft bureau Ernst&Young er onderzoek naar gedaan, maar is dat onderzoek nooit afgerond. Hij wil nu de onderzoekers onder ede bij de rechter horen om te achterhalen wat zij precies hebben ontdekt.

Volgens Beusenberg heeft zich een ondernemer bij hem gemeld, die zegt dat de bewuste grond tenminste 17 miljoen euro moest opbrengen. Die ondernemer had dit van een notaris vernomen. Het raadslid vermoedt dat er van eerlijke zaken geen sprake is geweest.

Wethouder Jeroen Nobel van Grondzaken zei dat hij pas schriftelijk antwoord kan geven op de vragen nadat hij in het dossier is gedoken. Beusenberg zegde toe zijn vragen aan het college ook op papier te zetten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie