Nieuwe basisschool Talisha opent 16 augustus haar deuren

22 april 2010 om 00:00 Nieuws

Talisha - Grieks voor ‘waarheid, geborgenheid, nobel’ - is een initiatief van de Vereniging Evangelische Scholen (VES). De vestiging in Hoofddorp, te vinden in het scholencomplex in Pax aan de Hammarsjöldstraat 230, is haar zevende school. De andere staan in Utrecht, Den Haag, Tilburg, Amsterdam, Amersfoort en Rotterdam.

HOOFDDORP - Bij de start van het nieuwe schooljaar hebben ouders er een nieuwe schoolkeuzemogelijkheid bij: Evangelische Basisschool Talisha opent vanaf 16 augustus haar deuren.

De keus op Hoofddorp viel na het in kaart brengen van regionale onderwijswensen, zegt onderwijskundige Eddy Kolf, voorzitter van de VES. “Bij een marketing onderzoek kwam naar voren dat er in de regio Haarlem veel belangstelling is voor onderwijs vanuit onze visie. Hoofddorp is ons toen als locatie toegewezen.” De VES-visie, hoe omschrijft hij die? “Aanbod van lessen waarin er sprake is van het uitdragen van een daadwerkelijke Christelijke leefwijze. Bijbelgetrouw onderwijs. Naast de verplichte kennisvakken leren wij normen en waarden van het Christendom in het dagelijks leven in praktijk te brengen. Onze leerkrachten hoeven geen verplichte godsdienstige overtuiging te hebben. Wel willen we, dat ze open staan voor de boodschap van het Christendom. En natuurlijk bereid zijn die uit te dragen. Ze hebben echt een voorbeeldfunctie. We laten onze lesdagen beginnen en eindigen met gebed. Er wordt uit de Bijbel (voor)gelezen, en er is uitgebreid aandacht voor de betekenis van Kerstmis, Pasen en Pinksteren.” Eddy Kolf en de zijnen denken hiermee een gat in de onderwijsmarkt te vullen. “Aan dit soort onderwijs is behoefte, dat is één van de signalen die ons bereikt hebben. Ik voeg er overigens met nadruk aan toe, dat de kinderen op onze scholen kunnen rekenen op een ontspannen leeromgeving. Ze krijgen alle ruimte om het beste uit zichzelf te halen, zowel qua kennisniveau, als persoonlijke vorming.”

Opvang

Voor de buitenschoolse opvang, onmisbaar in de tegenwoordige tijd, is er een samenwerking aangegaan met kindercentrum Maivilla, in Hoofddorp gevestigd in de voormalige burgemeesterswoning aan de Kruisweg. Namens de leiding vertelt Jolanda Polij enthousiast te zijn over de gemaakte afspraken.

“We gaan graag met de VES in zee. Er zijn plannen om voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang te bieden. Ouders die een beroep willen doen op de opvang kunnen dan kiezen welk ‘pakket’ voor hen het beste uitkomt. Omdat Talisha nog moet starten zal het aantal leerlingen in het begin nog beperkt zijn. De kinderen worden daarom voorlopig door ons met een busje van en naar school gebracht. Zodra de nieuwe school goed ‘draait’, zullen we de opvang in de school aanbieden. Nee, we zijn een neutrale organisatie, we hebben geen specifieke godsdienstige identiteit. Maar voor Talisha gaan we op termijn zeker proberen leidsters te werven met een overtuiging die aansluit bij de VES.”

Nadere info:

www.ves-amsterdam.nl

en www.maivilla.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie