Gemeenteraad steunt bieb van Adamas inloophuis

22 april 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Kinderen die op een of andere manier met kanker te maken krijgen, kunnen straks bij de bibliotheek van het Adamas inloophuis in Nieuw-Vennep ook boeken mee naar huis nemen. De gemeenteraad heeft voor dit doel vorige week duizend euro subsidie toegezegd.

CDA-raadslid Ed Koster zei dat er een verzoek was binnengekomen van de kindergemeenteraad van Teylingen om de bibliotheek financieel te steunen. Volgens hem betrof het een volstrekt uniek verzoek, omdat het van een kindergemeenteraad uit een buurgemeente kwam. Deze kinderraad had duizend euro ter beschikking gesteld om de bibliotheek van Adamas de mogelijkheid te geven boeken ook uit te lenen. De gemeenteraad zou eenzelfde bedrag moeten ophoesten.

CDA’er Koster vroeg zich of het bijna aftredende college misschien nog een gaatje in de begroting kon vinden om voor dit goede doel duizend euro te vinden. Burgemeester Theo Weterings wist het echter veel beter gemaakt. Hij zei dat de raad ook zelf over geld beschikt om dit soort initiatieven te steunen. Het raadslid reageerde dat het hem worst zal zijn waar het geld vandaan komt, als het maar op tafel komt.

Geen enkel raadslid had bezwaar om de knip te trekken en het verzoek te honoreren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie