UNO mist mooiste kansen

29 april 2010 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

HOOFDDORP - Omdat TABA in een file terecht was gekomen op de A10 en omdat scheidsrechter De Vries de lijnen niet zichtbaar genoeg vond, begon UNO pas rond drie uur aan de belangrijke laatste thuiswedstrijd. Binnen twee minuten scoorde Danny Kotey 1-0 op aangeven van Leon van Dijk. Halverwege stond het 1-1, een stand die ook na 90 minuten op het scorebord stond. “De 1-1 ruststand vond ik volkomen terecht maar na rust hadden we de wedstrijd in ons voordeel moeten beslissen”, oordeelde Joop Lamers meteen na afloop.

UNO opende dus uiterst voortvarend met de snelle goal van Danny Kotey. Maar TABA nam daarna het initiatief over op het slechte veld van UNO. Opbouwen van achter uit was dan ook vragen om moeilijkheden. Die kwamen er toch wel omdat TABA er wonderwel in slaagde om een aantal goed lopende aanvallen op te zetten. Bij een ervan werd de UNO-achterhoede dusdanig in verwarring gebracht dat Dany Hoenson en Cyrille Kwint keihard op elkaar botsten. Pechvogel Hoenson moest net als in de thuiswedstrijd tegen SC Nieuwendam met een hoofdwond het veld verlaten. Cyrille Kwint kon met een pleister op zijn voorhoofd verder. Kwint nam de positie over van Hoenson, Ibou Kébé kwam in het veld als vervanger. In de 28e minuut kwam TABA langszij toen een corner onvoldoende werd weggewerkt. “In de uitwedstrijd speelden zij ook vaak de lange bal op hun lange mensen voorin. We moeten beter zien te voorkomen dat zij die lange bal kunnen geven”, mopperde Joop Lamers langs de kant. UNO kreeg in de laatste fase voor rust weer een paar mogelijkheden nadat TABA het eerste halfuur het betere van het spel had gehad. Een vrije trap van Leon van Dijk verdween net naast, een schot van Jos Schaafsma miste precisie en venijn en een schot van Sebastiaan van Dijk ging net over. Na rust speelde UNO met drie spitsen. Ibou Kébé had licht geblesseerd weer plaats gemaakt voor Martijn Mekawi. Mekawi ging centraal voorin spelen met Sebastiaan van Dijk vanaf links en Danny Kotey vanaf rechts. In de tiende minuut voorkwam verdediger Thomas Groeneveld een kans voor de gasten, een minuut later slaagde Martijn Mekawi erin om ongeveer in de goal en op de doellijn de bal uit een voorzet van Sebastiaan van Dijk over het doel te werken. Dit uiteraard tot groot afgrijzen van zichzelf en van zijn ploeggenoten. Goede kansen waren er ook voor Michel den Hertog (kopbal uit een corner die werd gestopt) en Danny Kotey (na een gesmoord schot van Jos Schaafs-ma kon Kotey alleen op de keeper af maar de bal belandde in het zijnet). TABA stelde daar steeds minder tegenover dus de winnende treffer hing in de lucht. De nachtmerrie voor Martijn Mekawi werd twee minuten voor tijd compleet. Nu was de goede pass van Thomas Groeneveld op Sebastiaan van Dijk die weer een uitstekende voorzet afleverde. Martijn Mekawi kwam op een meter van het doel geheel vrij en weer vloog de bal hoog over een leeg doel. Zo verspeelt UNO twee kostbare punten. In de laatste competitiewedstrijd bij HYS is alleen een overwinning genoeg om directe promotie geheel in eigen hand te houden. UNO heeft een punt meer dan Bloemendaal dat volgende week op bezoek moet bij het uitgeschakelde TABA.