Bluegrass Festival in Het Oude Raadhuis

6 mei 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Uit de vele groepen die voor de jaarlijkse European World of Bluegrass Convention naar Nederland komen, worden enkele toppers gecontracteerd om in Het Oude Raadhuis te komen spelen. Het Bluegrass Festival in Hoofddorp omvat traditiegetrouw twee fantastische avonden waarbij onder de verzamelnaam Bluegrass stijlen als blues, country en diverse soorten volksmuziek de revue zullen passeren.

Op dinsdag 18 mei treedt de Kathy Kallick Band voor u op en op woensdag 19 mei speelt Wayne Taylor & Appaloosa in Het Oude Raadhuis. Beide concerten beginnen om 20.30 uur.

Kathy Kallick is sinds 1975 als zanger-gitariste de bandleider van toonaangevende Amerikaanse Westkust formaties als de Good Ol’ Persons, Kathy Kallick & Laurie Lewis en de Kathy Kallick Band. Zij is mede verantwoordelijk voor de totstandkoming van de huidige akoestische West Coast sound.Hiernaast is zij een zeer verdienstelijk tekstschrijver en componist. Door de jaren heen nam ze 14 albums op – met meer dan 100 eigen composities.

Dit alles leverde haar een Grammy, twee IBMA awards en een “Lifetime Achievement Award” van de California Bluegrass Association op. Haar huidige band, waarmee ze in Het Oude Raadhuis te zien zal zijn bestaat uit: Kathy Kallick- gitaar en lead zang, Dan Booth – bas en zang, Annie Staninec – viool en zang, Tom Bekeny – mandoline en zang en Greg Booth - dobro en banjo.

Wayne speelt gitaar vanaf z’n 9e jaar en vormde drie jaar later met zijn broer David z’n eerste band The Initials in hun thuisstaat North Carolina. Het was in 1971 toen Wayne de bluegrass legendes Lester Flatt en Mac Wiseman ‘live’ zag optreden. Dit inspireerde tot de oprichting van z’n eerste bluegrass formatie East Maiden Express. In deze groep speelde Wayne mandoline.

Wayne Taylor & Appaloose bestaat uit:Wayne Taylor – gitaar en zang, Emory Lester – mandoline en zang, Chris Warner – banjo en zang en Kene Hyatt – bas.

Kaarten voor het Bluegrass Festival zijn verkrijgbaar via schouwburg De Meerse, (023) 556 37 07, of via www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie