Evenemententerrein niet op tijd klaar voor dorpsfeest

6 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Michel Godron en Rob Koster van de organiserende Stichting Mebar spreken van ‘een lot uit de loterij’ als ze het over de locatie hebben waar van 26 augustus tot en met 4 september de tiende verjaardag van het dorpsfeest gevierd gaat worden. “Toen duidelijk werd dat we niet terecht konden op het evenemententerrein zijn we zelf gaan speuren naar een alternatieve plek. En die hebben we gevonden. Het is het akkerland dat langs de Troelstralaan ligt. Met dank aan de beide beheerders Leen van Beem en Jos Weel die alle medewerking verleenden. Ook de gemeente heeft ons de helpende hand toegestoken toen bleek dat het evenemententerrein, geheel buiten onze schuld, niet op tijd beschikbaar was. En ook de dorpsraad heeft geweldig met ons meegedacht”, zeggen Rob en Michel die ziel en zaligheid steken in de voorbereidingen van de tiende editie van het feest waarvan zij beiden aan de wieg hebben gestaan.

Stichting Mebar zoekt én vindt zelf nieuwe plek voor feesttent Zwanenburg ZWANENBURG - Er staat geen feesttent op het evenemententerrein tijdens het Tiendaags Spektakel. Het in Park Zwanenburg gelegen terrein is, inclusief toegangswegen, niet op tijd klaar voor het feest. Stichting Mebar moest ijlings op zoek naar een vervangende locatie en heeft die gevonden.

Diep in hun hart vinden ze de nieuwe locatie eigenlijk nog beter dan het evenemententerrein omdat de overlast voor het dorp tot een minimum beperkt zal blijven. “De tent komt niet tegenover huizen, maar tegenover het park te staan. Daar komt ook de ingang. Parkeervoorzieningen komen op eigen terrein. We hebben een speciaal bedrijf ingehuurd dat er voor zorgt dat bezoekers niet het dorp in kunnen en gespreid via het bedrijventerrein en de IJweg richting Schipholweg Zwanenburg verlaten. Het Bottelierpad fungeert als veiligheidsroute.” Ze zien het al helemaal voor zich: de tiende Spektakeldagen met hoegenaamd geen overlast voor het dorp.

De kaartverkoop voor MeerPop dat met louter grote artiesten genoteerd staat voor vrijdag 3 en zaterdag 4 september, loopt uitstekend. Zowel vanuit het duodorp als vanuit heel Nederland is er een grote vraag naar tickets. De organisatoren merken aan alles dat het feest rond het tweede lustrum breed wordt gedragen. “De mensen willen erbij zijn omdat ze het gevoel hebben dat er iets bijzonders gaat gebeuren. En dat gaat er ook gebeuren. Er zijn nu al vele honderden Vrienden van Mebar. Met nog zo’n dikke drieënhalve maand te gaan is dat niet eerder gebeurd. Ook de sponsors zijn massaal achter ons gaan staan en daar zijn we ze erg dankbaar voor. Mooi is ook dat allerlei winnaars van de afgelopen jaren te kennen hebben gegeven ‘iets’ te willen gaan doen. Al dan niet samen met de lustrumcommissie die keihard bezig is aan onder andere de realisatie van een jubileumboek. Een aantal artiesten dat bij ons optreedt heeft al aangeven tijdens het feest extra activiteiten voor hun fans op touw te willen gaan zetten. Ondernemers maken voor hun medewerkers van MeerPop een bedrijfsuitje. Bovendien gaan we meelopen met alle grote citymarketing-evenementen van de gemeente Haarlemmermeer. Daarvoor ondertekenen we samen met alle andere partijen op 12 mei de intentieverklaring.”

Het thema van het lustrumfeest is ‘Meer Samen is Samen Meer’. Het is het thema van de eerste oecumenische dienst tijdens het dorpsfeest. Dit thema sprak de organisatoren van de spektakeldagen dusdanig aan dat ze het eveneens aan het dorpsfeest hebben meegeven.

Voor meer informatie zie: www.mebar.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie