Meerwandelen start vanaf De Olmenhorst

6 mei 2010 om 00:00 Nieuws

De wandelaars kunnen kiezen uit verschillende afstanden. Bijvoorbeeld 5 kilometer, de familiewandeltocht, 10, 15 of 25 kilometer. Meerwandelen is in 2008 opgericht door Lions club Haarlemmermeer en werkt samen met wandelsportvereniging STEVO (Steeds Voorwaarts) en de Hoofddorpse Courant. Het doel van Meerwandelen is drieledig: men wandelt langs de mooiste plekjes van Haarlemmermeer, men is gezond bezig en er wordt een goed doel binnen Haarlemmermeer onder de aandacht gebracht en financieel ondersteund. De opbrengst van Meerwandelen gaat ook dit jaar weer naar Stichting Leergeld.

Wandeling voert op zaterdag 15 mei langs mooiste plekken van de polder HAARLEMMERMEER - Voor de derde keer in successie vindt de wandelhappening Meerwandelen plaats. Ook dit jaar wordt het een gezellige wandeling langs de mooiste plekjes van de polder. De start is dit jaar op De Olmenhorst in Lisserbroek.

Het startbureau is achter op De Olmenhorst waar men al direct een indruk krijgt van wat daar allemaal te zien en te doen is. Vervolgens gaat de wandeling door Lisserbroek, een verrassend dorp met vele mooie plekjes. De 5 kilometer gaat links terug naar De Olmenhorst waar men nog een rondje over het terrein maakt. De andere afstanden gaan rechtsaf het Turfspoor op en later linksaf het fietspad op dat dwars door de landerijen richting Abbenes gaat. Hier is het echt genieten van de vergezichten die er in het zuiden van de polder nog zijn. Ook Abbenes heeft verrassende plekjes en via een smal maar sfeervol straatje komt men op de Hoofdweg uit waar de 10 kilometer na een rondje oostkant van Abbenes terug gaat naar De Olmenhorst. Een rustpunt is bij de Boerderij Vondels Landleeuw, één van de oudere boerderijen die nog de sfeer van vroeger heeft. Dan gaat het verder richting Buitenkaag. Hier volgt een uitstapje naar Kaageiland; dat is dan wel geen Haarlemmermeer, maar het eiland heeft veel te bieden. De scheepswerf van Van Lent, de sfeervolle straatjes en natuurlijk de jachthaven. Eenmaal weer terug in de polder gaat de 15 kilometer linksaf bij De Appelenburg en de 25 kilometer gaat later linksaf de Kaagweg op, waar de huizen en boerderijen je nog het echte ‘polder gevoel’ geven. Het is een heel afwissellende tocht geworden waar alle aspecten van Haarlemmermeer in voor komen en elk dorp zijn eigen sfeer heeft. Nu nog hopen op mooi wandelweer.

Start tussen 9 en 13 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie