Op zoek naar markante personen

6 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Hij is een boer en hart en nieren maar moest eind 2009 de familieboerderij verlaten voor de aanleg van de nieuwe N201.

HAARLEMMERMEER - Het Podium voor Architectuur zoekt markante personen uit de polder die hun verhaal willen vertellen over het veranderende landschap. Het verzoek volgt na het succes van het filmportret over Pieter van de Vlugt.

Het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer/Schiphol maakte hierover een 41 minuten durend filmportret, de film werd eind april voor het eerst getoond.

De reacties van het in groten getale verschenen première publiek waren uitermate positief. Het Podium gaat na dit succes een reeks ‘polderportretten’ produceren om de transformatie van Haarlemmermeer en de wisselwerking met agrariërs, bewoners en bedrijven door deze gebiedsverandering in kaart te brengen.

Na de vertoning van de film was er een nabeschouwing met Peter Saal (erfgoed Noord Holland), Ellie van den Bomen (Kunst en Cultuur Noord Holland), Maarten Raupp (Schiphol Logistics Park) en Paul Bos, de interviewer en tevens buurman van Pieter van de Vlugt. Het gesprek verliep rustig, was informatief en toevoegend.

De filmvertoning over Pieter van de Vlugt riep veel reacties op.

Het première publiek bleek erg betrokken bij het leven van Pieter. De uitspraken van boer Pieter en de stiltes die hij liet vallen maakten veel indruk bij de aanwezigen. Filmmaker Danny Ghosen ontving vele complimenten voor zijn eerste ‘grote’ film voor het Podium voor Architectuur.

Het Podium voor Architectuur zoekt daarom voor een vervolg markante personen uit de polder die hun verhaal willen vertellen over het veranderende landschap.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@podiumarchitectuur.nl of via (0252) 24 54 12. Hier kan men ook suggesties doorgeven of meer informatie inwinnen.

Zie tevens www.podiumarchitectuur.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie