Nacompetitie voor fc VVC

6 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

NIEUW-VENNEP - Na het kampioenschap van VVC zondag 1 vorige week, kon VVC zaterdag 1 van Hajo Hendriks nacompetitievoetbal veilig stellen door minimaal een punt te pakken tegen het op de derde plaats staande RKAVIC. Maar omdat de Amstelveners met slechts drie punten achterstand op nummer twee Aalsmeer nog kans hadden op rechtstreekse promotie, behoorde een goedkoop gelijkspel niet tot de mogelijkheden.

Zonder de geschorste Wouter Klootwijk maar wel met Edwin van Heek in de basis startte VVC deze belangrijke wedstrijd. De eerste mogelijkheid was voor de gasten, een kopbal vloog net naast het door Olaf Maass verdedigde doel. Op de bank van VVC werd opgemerkt dat de betreffende tegenstander wel weer erg vrij had gestaan. De eerste doelkans voor VVC was voor Morad Abarkan op aangeven van Barend Jan van Groenigen. Het schot van Abarkan ging net over de kruising. Dezelfde kruising werd bijna bereikt door een voorzet van Joost Groenewegen in de 19e minuut. Een mogelijkheid voor Job Bleije belandde bovenop de lat, maar er was al gevlagd. Na een halfuur spelen beging Edwin van Heek de fout op eigen helft aan een passeeractie te beginnen. Van Heek verspeelde de bal en een herstelpoging met een terugspeelbal op Olaf Maass miste snelheid. Een tegenstander pikte de bal op, omspeelde Maass en scoorde 0-1. Dat was een lelijke streep door de rekening. VVC herstelde zich wel, net als Edwin van Heek die de assist gaf bij de gelijkmaker van Barend Jan van Groenigen in de 43e minuut. Tijdens de wedstrijd liet Hajo Hendriks zich op de hoogte houden van de tussenstanden in Rijsenhout. SCW stond al snel op grote achterstand zodat VVC dicht bij plaatsing voor de nacompetitie leek. Dat riante uitzicht verdween in de slotfase van de wedstrijd toch nog even. Kansen voor Gryvo Biya en Barend Jan van Groenigen leverden geen tweede treffer op. Halverwege de tweede helft scoorde RKAVIC wel met een kopbal. In de 82e minuut werd het zelfs 1-3 nadat Ruud Nederstigt een eerste doelpoging had geblokt. Nederstigt bleef geblesseerd liggen, RKAVIC speelde toch verder en scoorde tot groot ongenoegen van VVC. Hajo Hendriks maande zijn spelers de kalmte te bewaren om geen onnodige kaartenschade op te lopen met nacompetitievoetbal in het vooruitzicht. Bij SCW was de stand gelijk geworden, maar VVC begon met een aanzienlijk beter doelsaldo dan SCW aan de laatste competitieronde. Toen RKAVIC na een mislukte buitenspelval van VVC in de 85e minuut ook 1-4 scoorde, werd het Hendriks toch even iets te gortig. “Hou je kop erbij! Kom aan gasten!” maande hij zijn ploeg om niet in de slotfase alles uit handen te geven. Dankzij doelpunten van Gryvo Biya en invaller Leon Götz kwam VVC terug tot 3-4 terwijl SCW met 5-6 aan de verkeerde kant van de score bleef tegen NFC/Brommer. Nacompetitievoetbal dus voor VVC dat graag naar de tweede klasse zou promoveren. Accommodatie en clubstructuur zijn er klaar voor.