Bijzondere combinatie van saxofoon en slagwerk in Het Oude Raadhuis

6 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Dit bijzondere duo geeft op zondag 9 mei om 12 uur een koffieconcert in Het Oude Raadhuis.

HOOFDDORP - Duo Sax & Stix werd in 2002 opgericht door twee jonge, enthousiaste musici die hun passie voor kamermuziek wilden delen. Slagwerker Ramon Lormans studeert in de master opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, waar saxofoniste Eva van Grinsven in mei 2008 cum laude afstudeerde.

Sax & Stix is steeds op zoek naar vernieuwend repertoire voor deze ongewone samenstelling en probeert een zo veelzijdig mogelijk beeld van saxofoon en slagwerk te geven, onder andere door gebruik van transcripties en een uitgebreid instrumentarium. Zij werken geregeld samen met componisten om nieuw repertoire voor deze unieke combinatie te creëren. Tijdens het koffieconcert in Het Oude Raadhuis maken zij een ontdekkingstocht naar nieuwe Zuid-Amerikaanse parels en verborgen Spaanse schatten. Het duo zal o.a. werken van Astor Piazzolla, Paquito d’Rivera, Manuel de Falla en Isaac Albéniz ten gehore brengen.

In 2007 won Duo Sax & Stix bij het Nationaal kamermuziek concours te Almere zowel de publieksprijs als de eerste prijs van de jury. In 2008 wonnen zij het Vriendenkrans concours van de Vrienden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Concertgebouw. Tevens kreeg Sax & Stix toen de Bernard Haitinkfonds prijs voor jong talent uitgereikt.

Volgens de jury leverde Duo Sax & Stix “een uitstekende performance in alle rondes, virtuoos en zeer goed op elkaar ingespeeld. Het plezier in het musiceren straalde er vanaf. Het spel was fysiek aanstekelijk, met humor en bijzonder muzikaal.”

Kaarten voor Duo Sax & Stix zijn verkrijgbaar via )schouwburg De Meerse, (023) 556 37 07, of via www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie