Japans bezoek voor Mirakels

12 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Het werkbezoek was georganiseerd door Amsterdam International Travel Service. Marja van Iwaarden was aanwezig in haar functie van adviseur educatieve dienstverlening namens Drielanden. Het programma bestond naast een bezoek aan de groepen van het kindercentrum uit een presentatie over de Piramide-methode door SKH beleidsmedewerker Annemarie Dees. “Piramide is een prachtige methode voor jonge kinderen, die internationaal toepasbaar is”, aldus Annemarie Dees.

HOOFDDORP - Kindercentrum Mirakels van Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer heeft vorige week wel heel bijzonder bezoek ontvangen: uit Japan. Vier Japanse medewerksters kinderopvang wilden graag meer weten over de methode Piramide. SKH werkt al geruime tijd met Piramide op de kinderdagverblijven en de peuterspeelzalen.

Zij maakte duidelijk dat de Piramide-methode een educatieve totaalmethode is, die jonge kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling stimuleert. Door een combinatie van activiteiten krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld. Zo biedt Piramide elk kind de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Dit geldt voor zowel de kinderen met een (dreigende) taalachterstand, als ook voor de pientere kinderen, die meer uitdaging nodig hebben. De methode is geschikt voor alle kinderen van nul tot zeven jaar. Dit komt overeen met de leeftijd waarop een kind naar een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal gaat tot en met groep 3 van de basisschool.

Annemarie Dees benadrukte tot slot dat uit onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit van Groningen en het SCO-Kohnstamminstituut is aangetoond dat de Piramide-methode effectief is.

De Japanse delegatie liet zich uitgebreid informeren en reisde na het werkbezoek door naar Arnhem naar het hoofdkantoor van Cito, waar Piramide ontwikkeld is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie