‘Onmogelijk’ verlies DSOV

12 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Zondagvoetbal

VIJFHUIZEN - Na een vlakke eerste helft met nerveus spel waarin Niek Knibbe DSOV in de extra tijd verrassend op 1-0 zette, volgde een tweede helft die bol stond van de dramatiek. Na een 2-0 voorsprong verloor DSOV met 2-3 van Geel Wit zodat donderdag de uitwedstrijd tegen HYS op het programma staat.

Stephan Spruijt begreep er in de 97e minuut echt helemaal niets van: hoe had zijn team deze wedstrijd zo uit handen kunnen geven? De eerste helft verliep zoals gezegd tamelijk vlak met wat mogelijkheden voor beide teams, vooral uit spelhervattingen. Verder was het spel van DSOV veel te onrustig, coach Spruijt maande zijn mannen meer dan eens: “Rustiger!” of “Rustig nou.” Het doelpunt van Niek Knibbe in de extra tijd gaf DSOV een fikse ruggensteun. Die werd nog groter toen in de derde minuut na rust een voorzet van Jevon van Dijk door Bunyamin Güngor met de borst richting doellijn werd gewerkt. Deze inzet werd nog gekeerd maar in de rebound scoorde Niek Knibbe 2-0. Bunyamin Güngor, Niek Knibbe, Jevon van Dijk en Kurt van Katwijk kregen kansen op 3-0, Geel Wit was rijp voor de sloop. Maar in de 61e minuut caramboleerde een steekballetje tussen de verdedigers van DSOV door en in plaats van 3-0 stond het plotseling 2-1. Een minuut na die domper stuurde Kurt van Katwijk Jevon van Dijk alleen op de keeper af. Van Dijk bleef steken in zijn passeerbeweging. In de 65e minuut werkte doelman Jochem Steur de bal na een voorzet maar half weg waarna hij met een boogbal het nakijken had: 2-2. Vijf minuten later belandde een inzet van Jeffrey den Butter na een vrije trap van Niek Knibbe tegen de paal. Vlak daarvoor zou hands zijn gemaakt en de assistent-scheidsrechter gaf inderdaad aan dat de bal op de stip moest. De inzet van Kurt van Katwijk werd tot afgrijzen van Stephan Spruijt gestopt. Uit de corner was het opnieuw Van Katwijk die de afgeslagen bal inschoot, maar de bal werd van de lijn gehaald. Een schotje van Bunyamin Güngor werd uit de hoek gedoken, een voorzet van Niek Knibbe werd door dezelfde Güngor vijf meter voor het doel helemaal verkeerd geraakt. In de 84e minuut werd een fout in de DSOV achterhoede wel afgestraft: 2-3. In de resterende speeltijd, toch nog een klein kwartier, creëerde DSOV nog meer kansen die soms op miraculeuze wijze geen doelpunt opleverden. Spelers van Geel Wit liepen het veld af en zeiden vol ongeloof tegen elkaar ‘wat hebben wij vandaag een geluk gehad’. DSOV moet nu de uitwedstrijd bij HYS winnen om kans te houden op promotie. De nummer twee uit de poule met Geel Wit, HYS en DSOV krijgt nog een herkansing in een poule met vier ploegen waarvan er nog eens drie promoveren.