De Meerse is er bijna klaar voor

20 mei 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Terwijl in het gebouw zelf met man en macht wordt gewerkt om alles op tijd af te hebben, is nu al duidelijk dat het theaterseizoen 2010-2011 van schouwburg De Meerse en Het Oude Raadhuis weer interessant en spannend wordt. Niet alleen omdat het voor De Meerse het eerste seizoen wordt op de vertrouwde maar wel totaal vernieuwde locatie. Maar ook door aansprekende namen als NUHR, Sanne Wallis de Vries, Javier Guzman en Freek de Jonge. Daarnaast zijn er de musicals over onder andere The Beatles en Toon Hermans. Het theaterseizoen wordt traditioneel geopend met de ‘Herfstsonate’, dit keer gepresenteerd door Richard Groenendijk.

Schouwburg komt voor volgend seizoen met veelbelovend en gevarieerd aanbod

Helmert Woudenberg bijt het spits af in Het Oude Raadhuis met de bejubelde monoloog ‘Dankwoord’ geschreven door Frans Strijaards. Ook zijn er weer een aantal populaire boeken van Nederlandse schrijvers bewerkt tot toneelstukken, zo zullen ‘Karakter’, ‘De Aanslag’ en ‘Zadelpijn en ander damesleed’ te zien zijn. Net als voorgaand seizoen zullen de gezelschappen Het Volk, Het Thriller Theater, Orkater en het Noord Nederlands Toneel te zien zijn in De Meerse.

Diederik van Vleuten zal met het programma ‘Daar werd wat groots verricht’ begin november als eerste de nieuwe zaal in De Meerse bespelen. Op het programma van muziek- en dansvoorstellingen staan artiesten als Simone Kleinsma, Frank Boeijen, Ruth Jacott, Stef Bos, Trijntje Oosterhuis en Rob de Nijs. Voor de jeugd komt ‘SpangaS’ naar het theater met een mooie voorstelling en na een teken- en speelfilm komen de ‘101 Dalmatiërs’ nu ook naar het theater. Het Sinterklaasfeest kan dit jaar bij ons gevierd worden met een voorstelling van Sisint. Voor het volledig programma zie www.demeerse.com. Er kan een abonnement afgesloten worden. De lotingsdatum is op dinsdag 1 juni om 12 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie