Oud-wethouders Tuning en Horn feestelijk uitgezwaaid

20 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Herman Tuning is acht jaar wethouder geweest, onder meer van Verkeer en Vervoer, Kunst en Cultuur en Bedrijfsvoering. Tom Horn was vier wethouder, onder meer van Welzijn, Volksgezondheid en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Beiden keerden na de gemeenteraadsverkiezingen niet terug in het nieuwe college, hoewel ze er nog best een periode aan vast hadden willen plakken. “Van mij had deze receptie niet gehoeven”, zo zei Tom Horn uit de grond van zijn hart. “Maar de kiezer heeft altijd gelijk.”

Veel lof voor ‘knuffelbeer van raadhuis’ en ‘sociaal bewogen bètaman’ VIJFHUIZEN - De oud-wethouders Herman Tuning (GroenLinks) en Tom Horn (PvdA) zijn dinsdag in het Fortrestaurant in Vijfhuizen feestelijk uitgezwaaid. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om afscheid te nemen van beide bestuurders.

In een humoristische toespraak prees burgemeester Theo Weterings uitvoerig de verdiensten van de ‘knuffelbeer van het raadhuis’ (Tuning) en de ‘sociaal bewogen bètaman’ Horn. Wat de burgemeester vooral was opgevallen was de liefde die beiden hadden voor ‘hun’ Haarlemmermeer. “Die liefde was goed merkbaar.

Weterings noemde het opmerkelijk dat Tom Horn als doctor in de natuurkunde de welzijnsportefeuille heeft gedaan. Zo nu en dan kwam in hem echter de wetenschapper naar boven, aldus de burgemeester, als hij in het college scherpe analyses hield. Horn werd geroemd, omdat hij vooral de mens centraal heeft gesteld in zijn portefeuille. “Hij was een wethouder mensen met als specialiteit het opkomen voor de zwakkeren.” De PvdA’er ontving als afscheidscadeau waardecheques voor fotoapparatuur.

Herman Tuning kreeg in de toespraak van de burgemeester naast knuffelbeer van het raadhuis nog meer eretitels, zoals Dik Trom en ‘het Mannetje van Hoofddorp’. “Als letterlijk langste wethouder die deze gemeente heeft gehad kon niemand om hem heen”, aldus Weterings, die Tuning in alle politieke hectiek een evenwichtskunstenaar noemde. “Hij was stoïcijns op de juiste momenten met zijn innemende glimlach. Het was een bijzondere wethouder en dat was hij”, zo verwees de burgemeester naar polderheld Dik Trom. Herman Tuning ontving als cadeau een replica van de Liefdesboom van beeldend kunstenaar Franz Bodner, die bijna vier jaar in de tuin van Het Oude Raadhuis staat.

In zijn dankwoord deed Tom Horn een oproep om de komende tijd alert te blijven op de sociale samenhang in nieuwbouwwijken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie