‘Raadsleden hoeven zich niet aan de regels te houden’

20 mei 2010 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Raadsleden hoeven zich niet aan de regels te houden zodra zij fraude vermoeden. Dat is de nieuwe stelling, waarop u vanaf donderdag kunt stemmen op de site van de HC. De stelling heeft alles te maken met de ietwat vertroebelde relatie tussen burgemeester Theo Weterings en raadslid Rinus Beusenberg (SRH). De burgemeester was namelijk onaangenaam verrast doordat raadslid Rinus Beusenberg al uitspraken uit zijn mond liet optekenen over (mogelijke) fraude, voordat er antwoorden bekend waren op officieel gesteld vragen over dit onderwerp. Zie tevens hiervoor het artikel op deze pagina.

De vraag is nu: had raadslid Rinus Beusenberg nu echt moeten zwijgen tegen de journalist of mag hij al voor de troepen uitlopen? Is het feit dat het hier gaat om (mogelijke) fraude zo zwaarwegend dat het raadslid zich niet aan de gedragsregels binnen de gemeentelijke politiek hoeft te houden? Laat het weten door te reageren op dit artikel dat terug te vinden is op www.hoofddorpsecourant.nl.

Houd bij uw reactie rekening met het volgende: raadslid Rinus Beusenberg heeft in zijn verkiezingscampagne altijd gezegd dat hij elke vorm van onrecht zal aanpakken. En dat iedereen zich aan de regels moet houden.

De stelling waarop u kon reageren was: ‘We moeten Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in stand houden’. Deze stelling is gekozen omdat de voorzitter van het Haarlemmermeer 5 mei comité in deze krant liet weten dat het comité dit jaar voor het laatst een activiteit heeft georganiseerd. Wellicht dat een opvolger er nog voor kan zorgen dat het comité ‘in leven blijft’. Burgemeester Weterings refereerde hier nog aan tijdens zijn toespraak voorafgaande aan het Bevrijdingsconcert in De Meerse op Locatie.

Bijna 84 procent geeft aan het met de stelling eens te zijn, de andere ruim 16 procent kiest voor nee.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie