Stephan Spruijt promoveert met DSOV

27 mei 2010 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Dankzij een zwaarbevochten 2-0 overwinning op het voor zijn laatste kans knokkende Con Zelo promoveert DSOV na twee overwinningen in de herkansing naar de vierde klasse. "In de eerste helft hadden we het behoorlijk moeilijk met Con Zelo", had Staphan Spruijt gezien. "Deze ploeg speelde weer heel anders dan RKEDO. Vooral de mid mid stond steeds vrij, Rogier Kouwenhoven had zijn handen vol aan zijn tegenstander. In de rust heb ik gezegd dat hij gewoon steeds met hem mee moest blijven lopen. Ondanks de ruimtes die Con Zelo voor rust kreeg, konden ze geen echte kansen creëren. Wel veel corners en vrije trappen, waarbij wij een keer goed zijn weggekomen. Wij speelden voor rust vooral heel onrustig. Na rust ging Con Zelo volle bak, zij hadden de eerste wedstrijd verloren. Twintig minuten voor tijd gingen wij 4-4-2 spelen met Roy Verduijn en Jevon van Dijk in de spits. Vijf minuten voor tijd kreeg Niek Knibbe op de zestien de bal ingespeeld. Hij draaide naar zijn chocoladebeen, zijn schot ging er via het blok in: 1-0. Dat was een behoorlijke tik voor Con Zelo en in de laatste minuut verlengde Jevon van Dijk een vrije trap met het hoofd: bij de tweede paal ging de bal in het doel: 2-0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Wij kunnen na twee overwinningen nooit meer vierde worden in deze poule, dus na afloop kreeg ik de champagne over me heen. Nu even afwachten of we die laatste wedstrijd nog moeten spelen. DSOV is volgend seizoen in ieder geval weer vierdeklasser."