‘Geen advies om bibliotheek op zondag open te stellen’

3 juni 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeente heeft geen advies gegeven aan de openbare bibliotheek Haarlemmermeer om ook op zondag de deuren te openen. Dat antwoordde wethouder Arthur van Dijk vorige week tijdens de raadsvergadering op mondelinge vragen van fractievoorzitter Arjo van Bezooijen van de ChristenUnie-SGP.

Van Bezooijen bracht de kwestie ter sprake, omdat hij uit een personeelsvergadering had opgevangen dat er plannen zijn om de bibliotheek ook op zondag open te stellen voor bezoekers. Die plannen zouden met name worden gestimuleerd door de gemeente. De voorman van de ChristenUnie-SGP, fervent voorstander van de zondagsrust, toonde zich ongerust over die geluiden. Hij wilde wel eens weten op welke gronden de gemeente juist een zondagopenstelling propageert.

Wethouder Van Dijk bestreed echter dat de gemeente graag wil dat de bibliotheek ook op zondag open gaat. Zo’n advies is volgens hem nooit gegeven. Hij gaf wel aan dat de gemeente vindt dat de bieb meer uren geopend moet zijn. In vergelijkbare gemeenten zijn bibliotheken 52 uur per week open, in Haarlemmermeer slechts 36 uur. Dat is te weinig voor de subsidie die de bibliotheek krijgt, aldus wethouder Van Dijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie