Zon, zee en zand beheersen straks Feestweek Vijfhuizen

3 juni 2010 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - De lange warme zomer die voorspeld wordt krijgt er in Vijfhuizen een staartje bij gezien het thema van de komende feestweek: 5Huizen on the beach. Met als feestweekmiss de blonde Kim Krijger die als een baywatcher over de dorpelingen zal waken.

Kim Krijger uitgeroepen tot ‘koningin van het strand’

Zaterdagavond. Veel Vijfhuizenaren hebben de weg gevonden naar de feesttent in het dorpshart waar de aangekondigde Onthulling- met hoofdletter- zal plaatsvinden. Een gedenkwaardige avond die op het podium begint met het voorstellen van de leden van de nieuwe feestweekcommissie. De acht mannen en twee vrouwen zijn tot op het bot gemotiveerd om er een mooie week van te maken zo blijkt uit hun woorden. Zonder daarbij al te veel te veranderen aan het prachtige concept dat de afgelopen dertig jaar is neergezet en waaraan steeds weer opnieuw veel mensen plezier beleven.

In de geruststellende wetenschap dat er opnieuw een bekwame ploeg op de bok zit, wordt vervolgens afscheid genomen van de oude hap. Uit alles wat gezegd wordt, klinkt vooral veel waardering door voor alles wat deze oer-vrijwilligers hebben weten te bereiken en voor de ontelbare prachtige uren die zij Vijfhuizen hebben geschonken. Het wordt een afscheid in stijl. De vele feestweekteams die aanwezig zijn hebben zich in hun feestweekshirt gehesen en voor de laatste maal gaat de oude commissie door de bekende erehaag naar en van het podium. Met als uitsmijter het lied dat als slot van elke avond door de feesttent klinkt en ook nu hartstochtelijk wordt meegezongen: Y’ll never walk alone. Met bloemen en een fles prosecco in de hand en onder langdurig applaus stapt het zestal van het podium.

Na de lange winter met veel sneeuw hoogtijd voor zon en zee moet het feestweekcomité gedacht hebben toen er een thema uit de hoge hoed moest komen. Met ‘5Huizen on the beach’ is het daar goed in geslaagd. Het is een thema dat voor veel inspiratie en plezier zal zorgen. Vijfhuizen houdt het nog een jaar bij een Kim want ten overstaan van een volle tent draagt Kim Hogewerf haar kroontje, het teken van waardigheid, over aan Kim Krijger die haar bijzondere taak aanvaardt met een welgemeend: “Ik heb er echt onwijs veel zin in.”

De nieuwe commissie heeft besloten dat het terugbrengen van de cups niet langer meer op maandagavond, voorafgaand aan het touwtrekken, plaatsvindt. Dit gaat voortaan gebeuren op zondag in de feesttent. Teams kunnen zich vanaf 1 juli voor de komende feestweek inschrijven. Deze wordt gehouden van 4 tot en met 11 september.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie