Gemeente blijkt hardleers bij maaien van orchideeën

3 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Volgens haar is de gemeente erg hardleers bij het beschermen van orchideeën. Recent is het weer een keertje fout gegaan. “Elk jaar gaat het verkeerd.” Volgens Roelie de Regt kost het maaien van de beschermde plantensoort duizend euro boete per vierkante meter. De Hoofddorpse, initiatiefneemster van de orchideeënroute in het centrum, rekende de gemeenteraad voor dat zij de gemeente twee miljoen euro boete per jaar bespaard door telkens opnieuw te waarschuwen vooral niet orchideeën weg te maaien.

HOOFDDORP - De gemeente blijft zich schuldig maken aan het maaien van orchideeën, een bij wet beschermde plantensoort. Dat bleek vorige week tijdens de raadsvergadering. Orchideevoorvechtster Roelie de Regt kwam als inspreekster de gemeente opnieuw de oren wassen.

Volgens mevrouw De Regt zijn de problemen het gevolg van het feit dat de gemeente geen gedragscode heeft. Zij kondigde een proefproces aan om de gemeente te dwingen beter haar best te doen.

De nieuwe wethouder Steffe Bak (CDA) van Beheer en Onderhoud trok het boetekleed aan. Volgens hem is de aannemer kort geleden inderdaad zijn boekje te buiten gegaan. Bak zei te onderzoeken wat er kan worden gedaan om ervoor te zorgen een en ander in de toekomst niet meer gebeurt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie