Handbalvereniging VOS bloeit reeds een halve eeuw

3 juni 2010 om 00:00 Nieuws

In het kleine dorp Lijnden zijn ze er best trots op dat er al vijftig jaar een handbalvereniging groeit en bloeit. VOS, Voor Ontspanning Sport, werd ‘geboren’ in de pastorie van de St. Franciscus van Saleskerk. Bij deze heuglijke gebeurtenis was de belangrijkste rol weggelegd voor Theo Scholten. Hij wordt dan ook de oprichter van de op 1 juni 1960 ontstane vereniging genoemd. Hij weet mensen enthousiast te maken want al snel melden zich zo’n dertig dames en meisjes aan. Het is in het begin een echte vrouwenaangelegenheid omdat ook het eerste bestuur uit uitsluitend vrouwen bestaat. Een half jaar na de oprichting wordt met een seniorenteam en twee jeugdteams aan de competitie meegedaan. De wedstrijden vinden plaats in de oude RAI in Amsterdam. In maart 1965 komt de afdeling tafeltennis van de grond, die echter in het seizoen 81/82 ter ziele gaat. Klaverjas wordt later de nieuwe loot.

Voorzitter Beerens: ‘Een blije vereniging in een veilige omgeving’ LIJNDEN - Komend weekeinde staat bij handbalvereniging VOS volledig in het teken van het vijftigjarig bestaan. Een halve eeuw jong wordt op grootse wijze gevierd met een scala aan activiteiten.

Geweldige sprongen vooruit maakt VOS wanneer in 1992 de complete handbalafdeling van SV Halfweg en in 1996 de handballers van het Badhoevedorpse Kombij zich voegen onder de vleugels van de Lijndense vereniging. Momenteel telt de club ruim honderd leden, verdeeld over vijf senioren- en zes jeugdteams.

Op de vraag hoe het kan dat in het kleine Lijnden al vijftig jaar een handbalvereniging floreert antwoordt voorzitter Pierre Beerens met een brede lach: “Ons geheim is dat dit kleine dorp daarin al heel lang wordt ondersteund door Zwanenburg en Halfweg. De meeste leden en ook nieuwe aanwas komen juist daar vandaan. Ze kunnen hier in een beschermde omgeving bij een blije vereniging met een mooie accommodatie sporten. Naast natuurlijk in Lijnden wonen er ook leden in Badhoevedorp, Hoofddorp en zelfs Amsterdam. “

Het feestweekend wordt 4 juni geopend met een receptie voor iedereen die VOS een warm hart toedraagt. Ook buurtbewoners zijn van harte welkom. Deze begint om 16 uur in clubhuis het Verscholen Vossennest aan de Raasdorperweg. 5 en 6 juni zijn er sportdagen voor de jeugd en de senioren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie