Nieuwe poll: ‘Maandag moet iedereen gewoon blijven werken’

10 juni 2010 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - ‘Het is maar voetbal’, hoor je iemand nog wel eens zeggen. Maar er zijn duidelijk ook andere geluiden hoorbaar. Er zijn namelijk ook voetballiefhebbers die er voor thuis blijven. Of die pas naar een verjaardag gaan als het voetbal ‘aangaat’. Voetbal kijken kan weer volop de komende weken. Zowel overdag als ‘s avonds. Nu zal dat laatste bij de meeste mensen en bedrijven geen probleem zijn.Maar hoe zit het maandag zodra het Nederlands elftal om 13.30 uur aftrapt in Zuid-Afrika? Dat is een tijdstip waarop de meeste bedrijven, instellingen en scholen gewoon actief zijn. Wat gebeurt er dan? De redactie weet dat in een groot aantal (basis)scholen massaal gekeken wordt naar die eerste wedstrijd. We weten ook dat een aantal bedrijven een tv-scherm plaatst en dat het werk voor ruim anderhalf uur ‘plat’ gaat.

Vraag: is dat terecht? Mogen bedrijven ruim anderhalf uur onbereikbaar zijn? Mogen leerlingen massaal het leerboek opzij leggen voor het voetbal? En mogen straten oranje gekleurd worden nu het WK voor de deur staat? Is de oranjegekte die er hier en daar toch wel heerst terecht? Laat het weten door te stemmen en/of te reageren op dit artikel op de site.

De ‘oude’ poll over de SP-actie voor behoud van het zwemwater in Het Spectrum (de SP is daar te laat mee?) leverde een bijna gelijke stand op: 51 procent voor en derhalve 49 procent tegen. Meest opvallende reactie: die van de heer Steenis, oud-raadslid voor de SP.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie