Bloedbank neemt bloed af in een school en in een kerk

17 juni 2010 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Sanquin Bloedbank komt volgende week twee keer bloed afnemen. Maandag 21 juni is de afnamesessie in kerkgebouw De Rank aan de Eugenie Prévinaireweg in Nieuw-Vennep en op dinsdag 22 juni wordt bloed afgenomen in de school In de Breedte aan de Dussenstraat 34 in Hoofddorp. Op beide dagen kunnen donors tussen 17 en 20.30 uur terecht.

Deze tijden gelden niet alleen voor de bestaande donors, maar ook voor nieuwe die, volgens Sanquin, ‘meer dan welkom zijn’. “Bloed is van levensbelang. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor anderen. Voor verkeersslachtoffers bijvoorbeeld. Of voor mensen met leukemie, hemofilie en ernstige brandwonden. Dagelijks worden er mensen gered, omdat er bloed van gezonde mensen beschikbaar is. Met een bloeddonatie worden meerdere patiënten geholpen.”

Bloed geven kan door gezonde personen tussen de 18 en 65 jaar, met een gewicht van minimaal vijftig kilo. Bloed geven is eenvoudig en veilig. Opgeven als bloeddonor kan via www.ikgeefbloed.nl. Voor meer informatie kan ook gebruik gemaakt worden van de gratis donorinformatielijn: (0800) 366 67 36.

Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven.behandelaren, patiënten en donors te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie