‘Nu even geen geld steken in topsport’

17 juni 2010 om 00:00 Nieuws

De SP deed in maart weliswaar niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, dat betekent niet dat de partij niet meer betrokken is bij de gemeentepolitiek. Als raadslid zei toenmalig fractieleider Henk van Steenis al dat hij na zijn vertrek als raadslid geregeld zou terugkeren als inspreker. Vorige week voegde hij de daad bij het woord door in te spreken voorafgaand aan het debat over de Voorjaarsrapportage.

SP pleit voor goedkoper Huis van de Sport en behoud van zwembad Het Spectrum HOOFDDORP - De gemeente moet in deze economisch zware tijden de tering naar de nering zetten en daarom geld besparen op de topsportambities in sportcomplex het Huis van de Sport. Dat zei oud-SP-raadslid Henk van Steenis vorige week als inspreker tijdens de gemeenteraadsvergadering. “Speeltjes en hobby’s komen later weer.”

De gang van zaken rond het Huis van de Sport en Het Spectrum zit de SP erg hoog, zo maakte Van Steenis duidelijk aan de nieuwe raad. De gemeenteraad nam in september 2007 behalve een besluit over de bouw van het Huis van de Sport voor ruim 46 miljoen ook een motie van GroenLinks aan, waarin stond dat een beslissing over sluiting van Het Spectrum pas in 2012 zou worden genomen. Voor die tijd zou kunnen worden onderzocht of er voor het zwembad alternatieven mogelijk zijn.

De nieuwe coalitie heeft in haar akkoord afgesproken dat Het Spectrum definitief dicht moet. Met dat besluit kan het verwachte exploitatietekort van het Huis van de Sport worden teruggebracht tot 800.000 euro per jaar.

SP’er Van Steenis vond dat de gemeenteraad hier nooit akkoord mee moet gaan. Hij wees erop dat coalitiepartij CDA het Huis van de Sport in 2007 nog een ‘megalomaan’ project heeft genoemd en dat D66 een vurig pleitbezorger was van sportvoorzieningen op wijkniveau. Hij pleitte er daarom voor om het topsportdeel van het Huis van de Sport te schrappen en het vrijkomende geld te investeren in Het Spectrum.

Ook sommige raadsfracties hadden vragen. GroenLinks-raadslid Ronny Soehawan stelde dat cruciale informatie over Het Spectrum ontbreekt om een goed oordeel te kunnen geven. De raad wacht nog altijd op een nota met alternatieve bestemmingen voor Het Spectrum. Sportwethouder Michel Bezuijen zei hem dat het college zich zeer binnenkort over deze alternatieven buigt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie