CBS Immanuëlschool eerste Kanjerschool in H’meer

24 juni 2010 om 00:00 Nieuws

RIJSENHOUT - Dubbel feest voor de CBS Immanuëlschool in Rijsenhout. De school heeft na een lange verbouwing een ware make-over ondergaan. Gelijktijdig hebben alle leerkrachten en andere medewerkers van de school een speciale cursus gevolgd en mag de school zich nu officieel de eerste Kanjerschool van de gemeente noemen. Beide gebeurtenissen waren genoeg reden voor een een dag vol feest en plezier.

Al in de herfstvakantie werden digitale schoolborden met internetverbinding in alle lokalen en pc-eilanden voor alle leerlingen geplaatst. Onderwijs ondersteund met televisie en internet is nu volledig geïntegreerd in het lesaanbod. De zeer gewenste uitbreiding van de school met een nieuwe docentenkamer en nieuwe werkruimtes voor de remedial teacher en de intern begeleider heeft veel tijd gekost maar ook die fase is afgerond.

Een ander belangrijk wapenfeit is de benoeming tot Kanjerschool. De Immanuëlschool is eerste school binnen de gemeente die deze kwalificatie mag dragen. Gerard Weide, bedenker en voorvechter van de Kanjertraining, heeft inmiddels ten overstaan van alle in witte T-shirts gehulde schoolkinderen het bord met daarop de tekst ‘Kanjerschool’ overhandigd aan directeur Nelique den Butter. Tijdens de feestdag was er onder meer een sjoelbakcompetitie, een vossenjacht, een picknick en een theatervoorstelling in dorpshuis De Reede.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie