‘Ik voel mij beresterk voor deze finale’

1 juli 2010 om 00:00 Nieuws

De strijd begint zondag officieel om 13.30 uur, maar Richard van der Linden is er al weken mee bezig. Zeker nu hij voor eigen publiek kan laten zien wat hij waard is, laat hij geen mogelijkheid onbenut om zich optimaal voor te bereiden. Trainen, uitrusten, goed eten, je mentaal voorbereiden, trainen, uitrusten, goed eten, het is een bekend ritme voor de man die zegt veel steun te hebben van Wim Wamsteker (trainer/begeleider) en Pascal Marcus (begeleider tijdens wedstrijden).

Richard van der Linden dé lokale favoriet voor de titel Sterkste Man van Nederland HOOFDDORP - Hij ziet er niet alleen groot en sterk uit. Hij voelt zich ook groot en sterk. Richard van der Linden, geboren op 9 februari 1970, twee meter lang en ongeveer 157 kilo zwaar, inwoner van Hoofddorp. Zondag 18 juli neemt hij het op tegen elf andere sterke Nederlanders in de finale van Sterkste Man van Nederland. De wedstrijd wordt gehouden op het Burgemeester van Stamplein en is gratis toegankelijk. RTL maakt tv-opnamen.

“Ik ben al vanaf mijn 16e te vinden in de sportschool. Maar zonder die twee was ik waarschijnlijk nooit zover gekomen.” Wie een bezoekje brengt aan zijn site, weet dat dat ver is. Dertiende op de wereldranglijst bijvoorbeeld.

Zondag de 18e wil hij ‘er voor gaan’ en dat kan dan op de onderdelen truckpull (in harnas met touw), boomstam tillen (maximaal gewicht), medley (met wheel flip), Hercules hold, de deadlift (maximaal gewicht) en Atlas stones. Diverse onderdelen dus waarbij het vooral gaat om kracht, maar ook slim omgaan met je kracht.

“Het is en blijft een wedstrijd die de hele middag duurt en die over meerdere onderdelen gaat. Dan moet je je krachten dus goed verdelen en goed blijven kijken wat je tegenstanders doen. De sterkste man word je niet alleen door veel spiermassa. Daar komt veel meer bij kijken. Misschien zelfs wel een beetje psychologische oorlogsvoering.”

Voor de wedstrijd wordt op het plein een tribune opgebouwd, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen meegenieten.

“Want genieten wordt het, dat weet ik zeker”, zegt de man die via de gemeente in dienst is als straatcoach. In die rol spreekt hij veel met jongeren en voert hij regelmatig overleg met bewoners. Mede dankzij de gemeente kan hij zich zondag 18 juli op een heel andere manier laten zien.

Voor meer informatie, ook over sponsoring, zie www.richardvanderlinden.net.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie