‘Het Spectrum mag niet zomaar dicht’

1 juli 2010 om 00:00 Nieuws

De fractie van GroenLinks bracht een bezoek aan Het Spectrum om te worden bijgepraat over de situatie van het zwembad. De stemming was somber. “De verwachting is dat ouders met jonge kinderen en ouderen straks niet meer gaan zwemmen”, zo vertelt fractieleidster Berk. “Scholieren en jongeren zullen de weg naar het nieuwe Huis van de Sport heus wel weten te vinden, maar er is ook een heel grote groep die je straks niet meer in een zwembad ziet.”

Strijdbare fractie GroenLinks brengt bezoek aan bedreigd zwembadcomplex in Toolenburg HOOFDDORP - De strijd om behoud van zwembadcomplex Het Spectrum in de wijk Toolenburg is nog lang niet gestreden. Dat zei fractievoorzitter Els Berk van GroenLinks dinsdagavond na een werkbezoek van haar fractie aan het zwembad, dat op de nominatie staat om te worden gesloten. “Het Spectrum mag niet zomaar dicht”, aldus een strijdbare Els Berk. “Wij liggen ons er niet bij neer.”

GroenLinks vindt dat de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en PvdA Het Spectrum als buurtvoorziening veel te snel afschrijven. Dat was ook de afspraak niet, want de gemeenteraad heeft in september 2007 een motie van GroenLinks aangenomen dat pas in 2012 een definitief besluit zou worden genomen over Het Spectrum. Het college heeft nu al besloten tot sluiting van het zwembad om op die manier het verwachte exploitatietekort van het Huis van de Sport te kunnen verminderen.

In de motie uit 2007 krijgt het college ook de opdracht te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om Het Spectrum open te houden. De gemeenteraad kreeg dat rapport pas dinsdag toegestuurd. “Het onderzoek is toegeschreven naar de conclusie dat je Het Spectrum beter kunt slopen en er huizen neerzetten dan het sportcomplex voortzetten”, zo stelt Els Berk. Zij wil de discussie over Het Spectrum later in de raad voeren.

Vanavond gaat het wat Berk betreft alleen over het Huis van de Sport. “Dan ligt bijvoorbeeld de vraag voor waarom dat project opeens zoveel duurder uitpakt.” Vorige week werd bekend dat het nieuwe sportcomplex aan de zuidkant van Hoofddorp volgens de laatste berekening bijna 56 miljoen euro gaat kosten.

De fractieleidster vindt dat de raad niet zomaar akkoord moet gaan met sluiting van Het Spectrum. “Ik vind dat de raad er niet stilzwijgend mee moet instemmen. Het zwembad heeft een belangrijke buurtfunctie. Het onderwerp leeft ontzettend in Hoofddorp, zo is ons wel gebleken.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie