Tweede Drop in! om duizelig van te worden (mét filmpje)

1 juli 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De tweede editie van Drop in! op het Raadhuisplein in Hoofddorp ‘schreeuwt’ om een vervolg. Dat blijkt niet alleen uit de cijfers, dat wordt nog eens bevestigd door Artquake-woordvoerster Sofie. Te beginnen bij de cijfers. Er waren ruim 200 bezoekers, 24 deelnemers en nog eens 60 niet-skaters die zich via instructeurs de kneepjes van het vak laten bijbrengen. Vervolgens Sofie aan het eind van een middag volop beweging en muziek: “Dit was weer een geweldig evenement. Volgend jaar weer en dan het liefst opnieuw op deze locatie.”

Gezien het enthousiasme van de deelnemers en de kijkers zegt ze daar niets te veel mee. De locatie Raadhuisplein blijkt aan alle kanten dé locatie te zijn voor een publieksevenement als Drop in! Dicht bij het centrum, goed bereikbaar, veel ruimte, overzichtelijk en niemand heeft er last van. Ook niet van de achtergrondmuziek die een groot deel van de middag de deelnemers opstuwt tot grote daden. Die laatste zijn er zeker, want wat te denken van een jeugdige skater die op zijn gouden skates de baan verlaat met een salto. Of van een BMX-er die met ontbloot bovenlijf en met zijn fiets aan de hand een salto maakt midden in de baan. Die laatste was dan wel Dez Maarten, de meervoudig Nederlands kampioen, maar toch. Het blijft heel knap wat je met een BMX kunt doen in een skatebaan.

De salto’s werden gemaakt tijdens wellicht het belangrijkste onderdeel van de tweede Drop in!: de contests. Tijdens deze wedstrijden mochten zowel inline skaters, skateboarders en BMX-ers hun vetste trucs en stunts laten zien. De wedstrijdrijders kregen twee ‘runs’ van 45 seconden waarin ze beoordeeld werden door een jury met daarin de beste BMX-ers en skaters van Nederland. De winnaars zijn Mike Horrocks in de categorie BMX, Erik Droogh in de categorie Inline skaten en Koert de Regt in de categorie Skateboarden. Zij gingen naar huis met de goed gevulde prijzenpakketten van onder andere Artquake, Revert, Rollerblade en Skatepark Amsterdam.

Maar er werd niet alleen ‘gecontest’, er werd ook geshowd en daarvoor werden alle boards, skates en fietsen tijdelijk even neergelegd. Terecht, want wat de pro’s Jan Hoogteijling, Dez Maarsen en de Revert Rockers lieten zien was, zoals de jeugdige kijkers zelf zo fraai zeggen, ‘amazing’. Dat er af en toe een wiel(tje) verkeerd ging, deed niets af aan de verbazing en waardering voor de stunts. En de EHBO - die hoefde alleen op te treden voor een schrammetje.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie