‘Niet altijd in gesprek gaan’, maar wel vrij geven

1 juli 2010 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Je hoeft niet altijd met jongeren in gesprek te gaan, ook als ze overlast veroorzaken. Dat blijkt uit de poll van vorige week, waar 49,2 procent voor ja stemde op de stelling. Het aantal reacties was lager dan verwacht. De meest opvallende was van ‘superlutser’ die stelde dat je bij een mini-overtreding kunt praten als Brugman maar toch een bon krijgt. Praten met overlast veroorzakende jongeren hoeft volgens hem ‘dus’ niet.

De foto op de voorpagina van de HC (de vrouwen in mini-onderbroeken) leverde overigens wel veel reacties op, variërend van ‘pure porno’ tot ‘gewoon weghalen want dit leidt alleen maar af en daarom is het levensgevaarlijk’. Maar er zijn ook lezers die de reclame-uiting van Sloggi walgelijk vinden, goedkoop en asociaal. Een andere lezer vindt dat de advertentieplaatser een flinke celstraf verdient. Een lezer ziet er ook wel de humor van in, gezien zijn reactie: ‘Tja het is al zo vaak gezegd. Een ongeluk zit in een klein broekje’.

De nieuwe stelling heeft alles met het warme weer te maken. Werkgevers moeten daar veel meer rekening mee houden en werknemers de gelegenheid geven langer te pauzeren of eerder naar huis te gaan. Dus: geef werknemers een paar uur vrij op een hete dag. Laat het weten met uw stem of reageer op dit artikel.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie