Advocaat van Beusenberg: gemeente pleegde bedrog

8 juli 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeente heeft in de rechtszaken tegen zakenman Rinus Beusenberg over bedrijventerrein De Liede bij Vijfhuizen belangrijke stukken achtergehouden en daarmee bedrog gepleegd. Die harde beschuldiging komt van Beusenbergs advocaat Harry van Schie in een brief aan de raadsman van de gemeente, Bas van Overeem.

Beusenberg, sinds 3 maart gemeenteraadslid voor Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH), beschuldigt de gemeente al jaren van fraude bij grondtransacties. Volgens hem heeft de gemeente in het verleden lokale grondeigenaren benadeeld ten opzichte van bevriende projectontwikkelaars.

Raadsman Van Schie schrijft in zijn brief dat uit later opgedoken stukken is gebleken dat er veel meer stukken zijn over De Liede dan de gemeente eerder heeft aangegeven. Hij stelt de gemeente voor de keus: of ze geeft toe dat er sprake is van bedrog en komt tot een vergelijk met de zakenman of Beusenberg vraagt bij de rechtbank herziening van de gewraakte vonnissen.

De advocaat noemt het ongehoord dat er heel veel informatie over de kwestie bij de gemeente voorhanden was. Volgens hem is Beusenberg hierdoor ernstig gedupeerd. “Alles moet weer opnieuw worden aangekaart en beoordeeld”, aldus de raadsman.

De gemeente wil niet ingaan op de brief van de raadsman van Beusenberg. Woordvoerder Wim Koevoet zegt dat de gemeente niet wil reageren zolang de zaak onder de rechter is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie