Na 47 jaar is Henk Ziere geen ‘straatjongen’ meer

8 juli 2010 om 00:00 Nieuws

De broers hadden in het bedrijf ieder hun eigen taak. Vulden elkaar prima aan en hadden daardoor ruim veertig jaar lang een geweldige tijd samen. Maar door het plotselinge overlijden van Fred op 11 februari veranderde er een hoop. Met name voor Henk die zich voor de zware opgave gesteld zag het bedrijf nu in z’n eentje te runnen. Het brak hem op, hij kan het niet bolwerken. “Zeven dagen per week werken houdt geen mens vol. In november word ik 62, de meeste boterhammetjes zijn wel op. Ik ben nu nog gezond en om nog wat andere dingen te kunnen doen dan alleen maar werken heb ik de zware beslissing genomen te stoppen. Het kan zomaar afgelopen zijn met je. Dat heb je aan Fred gezien. Maar het doet wel pijn. De zaak is zo gezond als een vis. Soms twijfel ik nog wel eens of ik er goed aan gedaan heb”, vertolkt hij het dubbele gevoel in zijn lijf.

Vijfhuizen raakt opnieuw een monument kwijt VIJFHUIZEN - Dat hij tot een uitstervend ras behoort, dat weet Henk Ziere al heel lang. Nu al moeten stoppen met het bedrijf komt eigenlijk te vroeg. Maar hij heeft geen andere keus. Zaterdag 24 juli rijdt hij voor de laatste keer met zijn rijdende winkelwagen door Vijfhuizen. Het dorp raakt opnieuw een monument kwijt.

Op 7 oktober vorig jaar is het 90-jarig bestaan van het zuivelbedrijf uitbundig gevierd. Nu is er geen reden tot feest. Liefst 47 jaar was Henk een ‘straatjongen’. Op 24 juli maakt hij zijn laatste rondje, neemt afscheid van zijn klanten en dat is het. Waarmee Vijfhuizen en omgeving een maatschappelijk werker, sociaal werker, makelaar en biechtvader kwijt is.

Henk Ziere is er de man niet naar om zomaar de stekker eruit te trekken. Hij heeft geregeld dat veel van het werk door kan gaan. Voor de dagelijkse boodschappen komt Johan Dekker, eigenaar van de Coöp-supermarkt uit Rijsenhout naar Vijfhuizen. Klanten kunnen teleshoppen waarna de boodschappen thuis afgeleverd worden. Ook het bevoorraden van bedrijven en sportclubs en de verhuur van mobiele bars gaat gewoon door. Het horecawerk, het kindje van Fred, wordt door Henk voortgezet met hulp van zijn zoon Jan en Johan Hendrik van Son. Hij is bereikbaar via (06) 11 32 56 48.

Het bekende ‘bieren bij Ziere’ , een fenomeen tijdens de jaarmarkt, vindt dit jaar ‘gewoon’ plaats.

Vervelen zal Henk zich niet. Een paar dagen in de week Dekker helpen, weg met zijn kleinkinderen, tennissen en eindelijk op tijd thuis eten. Soms moeten de bakens verzet worden. Henk is nuchter genoeg dat in te zien.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie