Jeroen van der Boom bij Meerlive 2010 in Haarlemmermeerse Bos

22 juli 2010 om 00:00 Nieuws

Verdeeld over de vier dagen komen Waylon, Jeroen van der Boom, Frans Bauer en Wolter Kroes naar Hoofddorp. Traditiegetrouw staan daaromheen vele zangers, zangeressen en bands met een zeer divers muziekaanbod. De Hoofddorpse Courant besteedt iedere week aandacht aan Meerlive en belicht vandaag de artiesten van die vrijdag optreden: Jeroen van der Boom en de TOF partyband.

HOOFDDORP - Meerlive is een groot vierdaags gratis toegankelijk muziekfeest in Hoofddorp. Op de nieuwe locatie in het Haarlemmermeerse Bos (de plaats waar jaarlijks het Concours Hippique plaatsvindt) ontvangen organisatie, sponsors en gemeente Haarlemmermeer ook dit jaar vele topartiesten.

De carrière van zanger/entertainer Jeroen van der Boom kende de afgelopen jaren duidelijk een ware stroomversnelling. Ooit genoot hij bekendheid als presentator van diverse televisieprogramma’s, waaronder de bekende belspelletjes. Inmiddels is hij een bekende zanger, maakt deel uit van De Toppers en boekt ook als solozanger vele successen.

Al op jonge leeftijd (12 jaar) was Jeroen van der Boom in Nijmegen actief als artiest en verkaste later als zanger/pianist naar het Amsterdamse Rembrandtsplein. Wat volgde was de Theatershow Barcelona bij Van der Ende en diverse Frank Wentink Dinershows in de Hilversumse Studio 21.

Van der Boom groeide uit tot een allround entertainer, een goede imitator van bekende Nederlanders en een uiterst verdienstelijk zanger. Dat resulteerde in een album in een swingende ‘New Jazz Swing’ stijl. Na dit album, met de titel ‘Vanderboom’ ging hij een andere kant op en dat maakte hem in één keer beroemd. Jeroen ging in het Nederlands zingen en schoot de hitlijsten binnen met nummers als ‘Jij bent zo’, ‘Een wereld’, ‘Betekenis’ en ‘Het is over’.

Van meer recente datum is zijn album ‘Verder’ waarop hij met zijn nummers op alle fronten weer een stapje verder gaat. Het is een album van uitersten, dat bij uitstek laat horen waar Jeroen van der Boom anno 2009 staat.

“Ik hou er van om Nederpop met een scherp randje te brengen.” Van der Boom is een graag geziene artiest in de Heineken Music Hall en trad op in de GelreDome concertserie van Lionel Richie. Inmiddels is hij ook een gewaardeerd lid van de Toppers en toonde in die reeks optredens aan een nog veel breder muziekrepertoire te beheersen. In die hoedanigheid trad hij namens ons land ook op tijdens het Songefestival met het nummer ‘Shine’.

Van der Boom komt dit jaar naar Meerlive om al die bekende nummers ten gehore te brengen, waarbij het meezing-gehalte absoluut hoog zal zijn.

Een vaste Meerlive waarde is TOF Partyband. Voor echte Meerlive-liefhebbers behoeft TOF Partyband geen toelichting. Zij waren al regelmatig te gast in Hoofddorp en spelen een repertoire van top 40, feest, dance, dance classics tot en met de beste Nederlandstalige toppers en de hotste hits. Een groot videoscherm, diverse plasmaschermen met livebeelden en een lichtshow zorgen voor de rest van de ambiance.

Jeroen van der Boom en de TOF Partyband krijgen gezelschap van onder andere Waylon (de artiestennaam van Willem Bijkerk) die grote bekendheid kreeg door zijn optredens in Holland’s Got Talent. Daar werd hij voor en door het grote publiek ontdekt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie