Frans Bauer komt naar Meerlive

29 juli 2010 om 00:00 Nieuws

Op de nieuwe locatie ontvangen organisatie, sponsors en gemeente Haarlemmermeer dit jaar vele topartiesten. Zo komen, verdeeld over de vier dagen, Waylon, Jeroen van der Boom, Frans Bauer en Wolter Kroes naar Hoofddorp. Traditiegetrouw staan daaromheen vele zangers, zangeressen en bands met een zeer divers muziekaanbod.

Gratis muziekevenement van 19 t/m 22 augustus in Haarlemmermeerse Bos HOOFDDORP - Een aantal maanden geleden liepen er nog paarden en veulens rond, binnenkort is het Haarlemmermeerse Bos het toneel voor Meerlive. Dit groot vierdaags gratis toegankelijk muziekfeest wordt dit jaar gehouden op een nieuwe locatie: het Haarlemmermeerse Bos.

‘Met Bauer’ is de tekst waarmee de Brabantse zanger steevast zijn telefoon opneemt. ‘Met Bauer’ kunnen de organisatoren van Meerlive 2010 nu ook met gepaste trots zeggen. Het was een lang gekoesterde wens om de zanger eens naar Hoofddorp te halen. Fans weten dat hij daar regelmatig komt, onder anderen voor zijn fandag bij Claus Eventcentre, maar voor een groot en gratis toegankelijk optreden in het Haarlemmermeerse Bos is Bauer nog nooit naar Hoofddorp afgereisd. Dat gaat nu gebeuren en Meerlive maakt zich op voor een groots onthaal en een hoog meezinggehalte.

Frans Bauer is inmiddels geen onbekende meer. Zijn carrière gaat veel verder terug dan de reality soapserie die rond zijn persoontje en de rest van de familie in 2003 op de Nederlandse televisie te zien was. Al op jonge leeftijd wilde Franske in de voetsporen van zijn idolen Julio Iglesias, Elvis Presley, maar ook Koos Alberts treden. In 1987 produceerden Riny Schreijenberg en Emile Hartkamp zijn eerste single “Ben Je Jong”. Jaren later was hij nog eens te zien bij “All You Need is Love”.

Op dit moment is Frans Bauer hoofdzakelijk bekend van zijn Nederlandse nummers. Een serie nummers die in 1994 veel succes kende met de single “Als sterren aan de hemel staan”, later gevolgd door het Duitstalige schlageralbum “Weil Ich Dich Liebe”. “Regenboog”, het nummer dat hij samen met Marianne Weber opnam, klom naar de nummer 1 positie van de Nederlandse hitlijsten.

Frans, ook bekend om zijn vele liefdadigheidswerk werd meer recent benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, mocht al een keer de Televizier-ring in ontvangst nemen en is ambassadeur van Villa Pardoes. Alweer een kleine vijf jaar geleden speelde hij mee in de film “Plop en het vioolavontuur”. Ondanks deze creatieve uitstapjes bleef Frans Bauer ook gewoon optreden. Hij verkocht Ahoy vijftien maal uit en scoorde met regelmaat een hit(je).

Frans Bauer komt naar Hoofddorp met al zijn grote hits zoals “Heb je even voor mij”, “He lekker ding” en “Als ik de lichtjes in jouw ogen zie”.

Dezelfde avond treedt Bouke Scholten op. Bouke, zoals zijn artiestennaam luidt, is een bekende naam binnen de wereld van het Nederlandse lied en de Engelstalige covers. Steeds meer fans bezochten zijn optredens en dat verklaarde ook de release van meerdere singles zoals “Kom maar, kom maar”, “Zeven dagen, zeven nachten”, “Eenzaam is de nacht zonder jou” en “Chica Chica”.

Ook The First Showband staat gepland voor de derde avond, zaterdag .The First Showband, oftewel “First” bestaat uit zes topmuzikanten en verzorgt al meer dan twee decennia topmuziek. Als band begeleiden zij bekende artiesten zoals Gerald Jolink, Marco Bosato en Kim Wilde. Het geluid en het licht wordt door vier eigen technici geregeld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie