Aisha, Laura en Bonita stralen in Merlijn

29 juli 2010 om 00:00 Nieuws

Aisha Busstra (14), Bonita Ringelberg (13) en Laura Bakker (14) uit respectievelijk Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Van 29 juli t/m 8 augustus spelen zij, in verschillende rollen, mee in de familievoorstelling Merlijn de musical. Een magische voorstelling die opgevoerd wordt in het Openluchttheater Zuiderpark. En de meiden? Die vinden het magisch om mee te mogen doen.

HOOFDDORP - Of ze het leuk vinden om mee te doen in een musical? Het antwoord op die vraag volgt direct. Natuurlijk vinden ze het leuk.

Vraag maar of ze een cijfer willen geven voor het feit dát ze mogen meedoen. Een 10 is nog niet hoog genoeg. Aisha: “Het is gewoon supergezellig om zo lang met z’n allen aan een grote musical te werken. Het is ondertussen al echt een hechte groep geworden en de musical wordt top! Het enige is dat het wel zwaar en vermoeiend is.”

Aisha, zij speelt de rol van Queen Fortigern in de eerste acte en in de tweede acte speelt ze verscheidene rollen, is bij de musical gekomen doordat zij twee jaar geleden auditie deed voor de musical ‘Scrooge’ (een andere auditie van de NME Foundation toen). Daarbij vroegen de juryleden haar of ze misschien auditie wilde doen voor NME-Kids on Tour. Dat heeft ze toen gedaan en is daar aangenomen. Deze musical ‘Merlijn’ is ook van NME-Kids on Tour.

Bonita: “Ik vind de musicalwereld ontzettend leuk. Iedere zaterdag en soms hele weekenden als ook deze twee repetitieweken van ongeveer 12 uur per dag zijn ontzettend zwaar maar toch ieder keer weer de moeite waard.”

Bonita is door haar tante Cora Ringelberg, hoofd choreografe bij NME binnengehaald, maar wel door gewoon auditie te doen. Bonita heeft diverse rollen met daarbij veel haast verkledingen omdat ze in diverse kostuums ten tonele verschijnt.

Laura: “Ik ben bezeten van toneelspelen. Dat is een absolute passie. Voor een voorstelling gieren de zenuwen door mijn keel maar eenmaal op het podium voel ik mij als een vis in het water. Vooral tijdens de productieperiode die hectisch en spannend is, is het echt genieten.”

Laura heeft auditie gedaan om de musical opleiding van het NME te volgen. Ze is heel blij met haar rol. Het is een van de vrouwelijke hoofdrollen en zij speelt Lady Nimue. Een nogal kwaadaardige dame die de macht over het koninkrijk in eigen hand wil houden.

Voor meer informatie, zie www.merlijndemusical.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie