Werkzaamheden aan de Schipholspoortunnel

5 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

De bovenleiding van twee van de vier sporen raakten dinsdag 13 juli over een lengte van drie kilometer beschadigd toen daar een trein langsreed. Wat er precies fout is gegaan is niet duidelijk geworden. De bovengeleiding van één spoor was de vrijdag erop al gerepareerd, maar de reparatie van de geleiding boven het vierde spoor gaat dus langer duren.

SCHIPHOL - ProRail start volgende week met de werkzaamheden aan de zwaar beschadigde bovenleiding van de Schiphol-spoortunnel. De werkzaamheden zullen na verwachting ongeveer twee maanden in beslag nemen. Na vrijdag 24 september kunnen de treinen van en naar Schiphol weer volgens de normale dienstregeling rijden.

“We hebben maar een beperkte hoeveelheid reservemateriaal op voorraad en we hebben niet genoeg om alles te repareren”, legt een woordvoerder uit. “Daarom moeten we het bij laten maken.”

Ondanks de aanzienlijke schade is station Schiphol goed bereikbaar. Er rijden iets minder treinen per uur tussen Amsterdam Centraal en Schiphol en tussen Amsterdam Zuid en Schiphol. Treinen vanuit Flevoland rijden tot Amsterdam Zuid met een snelle aansluiting op een trein naar Schiphol.

Kijk voor een actueel reisadvies op www.ns.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie