PvdA Noord-Holland: snel maatregelen bij Leenderbos

2 september 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - PvdA-Statenlid Gohdar Massom gaat komende maandag tijdens de Statencommissie Verkeer en Vervoer aandringen op snelle maatregelen op het kruispunt Leenderbos-Kruisweg, waar vorige week een personenauto in botsing kwam met een bus van de Zuidtangent. De PvdA in Noord-Holland wil dat de infrastructuur wordt aangepast en dat er ongelijkevloerskruisingen worden aangelegd van de Zuidtangent met auto’s en fietsers.

De Statencommissie bespreekt maandag het onderzoek dat de provincie Noord-Holland heeft laten uitvoeren naar de verkeersveiligheid van de kruisingen met de Zuidtangent. Aanleiding voor dit onderzoek waren eerdere ongelukken. Statenlid Massom vestigde daar de aandacht op.

In het rapport dat maandag op de agenda staat, wordt voorgesteld om bij de kruising met Leenderbos roodlichtcamera’s op te hangen. Op langere termijn zou de baan van de Zuidtangent verdiept kunnen worden aangelegd. De PvdA in Noord-Holland is er voorstander van dat de Zuidtangent op termijn een tramvoorziening wordt in plaats van een bus. Dat was oorspronkelijk ook de bedoeling.

Ook Forza! Haarlemmermeer heeft vorige week aandacht gevraagd voor de verkeerssituatie op het kruispunt. Zij heeft bij het college aangedrongen op actie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie