‘Met Basketbal de Wijk In’

2 september 2010 om 00:00 Nieuws

Gesteund door ervaren eigen trainers, enkele spelers van het in de Promotiedivisie (de één na hoogste landelijke divisie) spelende Greenery/Heren-1 team van BV Hoofddorp en diverse vrijwilligers, trekt de club dit jaar op twee zaterdagen de wijk in: zaterdag 4 en zaterdag 11 september.

HOOFDDORP - Sportvereniging van het Jaar Basketbal Vereniging Hoofddorp en Sportservice Haarlemmermeer gaan net als vorig jaar, aan de slag met ‘Met Basketbal de Wijk In’. Het doel van ‘Met Basketbal de Wijk In’ is hetzelfde gebleven: de Hoofddorpse jeugd meer aan het bewegen krijgen.

Op zaterdag 4 september kan de Hoofddorpse jeugd gratiskennismaken met basketbal op het basketbalveldje schuin tegenover de Albert Heyn- en Dirk van den Broek-supermarkten in Winkelcentrum Toolenburg. Op zaterdag 11 september is de Hoofddorpse basketbalvereniging in de gymzaal van de Boskern in Overbos. Het project ‘Met Basketbal de Wijk In’ begint op beide zaterdagen om 10 uur en duurt tot ongeveer 12 uur.

De basketbalhappening is onderverdeeld in het geven van clinics aan jonge kinderen door het BV Hoofddorp-kader en het spelen van onderlinge wedstrijdjes, zodat het geleerde meteen in de praktijk kan worden gebracht door de deelnemende jongens en meisjes. De jonge deelnemers hoeven dus geen basketbalervaring te hebben of lid te zijn van een basketbalvereniging. Toegang en deelname zijn beide gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie