Vol programma Stellingmaand

3 september 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In het kader van de Stellingmaand zijn t/m 26 september maar liefst 26 forten geopend en te bezichtigen. Rondom de Stellingmaand worden tal van activiteiten georganiseerd zoals kano- en vaartochten, waterorgels en kunstexposities. Het hele programma is terug te vinden op www.stellingvanamsterdam.nl.

De feestelijke opening van de Stellingmaand was zaterdag 4 september om 14 uur bij het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het startsein werd gegeven door gedeputeerde Rinske Kruisinga.

Eén van de activiteiten is een fortenvaartocht. Met een sloep vanaf Fort bezuiden Spaarndam, langs Fort bij Penningsveer, Fort bij de Liebrug, Fort aan de Liede en Kunstfort bij Vijfhuizen. De data zijn 11, 12, 18, 19, 25 en 26 september Fort bezuiden Spaarndam, steeds vanaf 14 uur.

Een andere activiteit is Yurko, een familievoorstelling (6+) over de kleinste reus ter wereld, op 11 september op Fort bij Aalsmeer even boven Rijsenhout, om 13 en 15 uur.

Staatsbosbeheer stelt tijdens de Stellingmaand het doorgaans gesloten Fort bij Uithoorn open voor publiek. Speciaal voor deze gelegenheid staat er een infostand over de Stelling van Amsterdam en worden elk uur historische rondleidingen gegeven. Daarnaast is er een vrij verkrijgbare informatiefolder over het fort beschikbaar.

Adres: Fort bij Uithoorn, Mijdrechtse Zuwe 31, Amstelhoek. Data: zaterdag 11 en zondag 12 september. Tijd: 10 en 17 uur. Entree: gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie